Hírek

2004.10.23. 00:02

Keresztül Pest megyén

BAMA

Szupermaraton Pest megye önkormányzata első alkalommal indított csapatot a versenyen. A futóversenyt kísérő kerékpárosok között ott van Fábry Béla, Pest megye közgyűlésének alelnöke is.
A Bécs–Budapest utolsó szakaszának rajtja ma kilenc órakor van Budakeszin, a cél pedig a Tabán. (vs)

Gödöllő Nagyobb zöldterület
Módosította a képviselő-testület az incsői lakópark településszerkezeti tervét. Az elfogadott változtatással módosul a lakópark telekstruktúrája, egyszerűsödik az úthálózata, kiegészül a zöldterülete, és városképileg előnyösebben helyezhető el a tervezett Magyar Ház elnevezésű művelődési központ. (vs)

Isaszeg Buszjárat
Az önkormányzat lakossági kérésre úgy határozott, hogy a Jegenye, Csengeri és a Tóth Árpád úton elindíttatja a 3-as buszjáratot. Amennyiben az üzemeltető vállalkozó nem találja meg számítását, fennáll az új viszonylat megszüntetésének lehetősége. (lma)

Érd Útépítés
Az M1-es és az M7-es autópálya felújításakor keletkezett mart aszfaltot a város térítésmentesen kapta meg. A felhasználás folyamatosan történik. A napokban elkészült a Terasz utca, a Burgundi utca, a Thököly utca és a Szent István utca burkolata. (vs)

Solymár Uszodaajánlat
Enczmann László polgármester szerint a község alkalmas egy sportuszoda építésére, amely a magyarországi Európa-bajnokság helyszíne lehetne. Erre a célra egy hathektárnyi terület áll rendelkezésre, amelynek kétharmada önkormányzati tulajdon. (vs)

Szigetszentmiklós Testvérváros
Október 24-én délután három órától rendezik meg a Csepel-szigeti Demeter-napi ünnepséget. A Városi Könyvtárban Szigetszentmiklós, a bolgár Gorna Oriahovitza, valamint a macedón Kochani városok testvérvárosi szerződést írnak alá ebből az alkalomból. (vs)

Piliscsaba Nyertek
A Klotildliget Községszépítő és Természetvédő Egyesület 16 millió forintot nyert a Sapard-pályázaton a piliscsabai kálvária felújítására. A stációkat helyreállítják, a kápolnát felújítják, rendezik a területet, hogy a közelben lévő országos értékű „Gomba-szikla” és „Oltár-szikla” is megközelíthető legyen. (vs)

Kismaros Pályázatra várnak
A település terveit pályázati forrásokból valósítja meg. A legújabb elképzelés szerint idősek otthonát létesítenek, mivel több mint ötszáz 60 évesnél idősebb ember él a faluban. Egyelőre elkészítik a terveket, s ha majd találnak megfelelő pályázatot, akkor azonnal indulhassanak. (vs)

Törökbálint LOGISZTIKAI FEJLESZTÉS
Kilenc százalékkal növelte üzletrészét a DEPO Logisztikai Kft.-ben az Autoker Holding Rt. A cég a logisztikai központban 40 ezer négyzetméteren raktárbázist üzemeltet. Hamarosan lesz elektronikus biztonsági megfigyelőrendszer, tervezik a teljes korszerűsítést, fejlesztik a konténerterminált. (rv)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!