Hírek

2004.10.14. 08:32

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Rossz csere
Elérhetetlen két hete az önkormányzat honlapja. A hivatal ügyintézőit a szokásosnál többen keresik információért. Mint megtudtuk: szolgáltatóváltás történt. A honlap új kezelője még néhány
napos türelmet kért a gondok orvoslása érdekében. (vs)

II. kerület Brit divatnapok
A Millenáris D kiállítási csarnokában október 16-án a brit divatnap keretében rendezett bemutatóra díjtalan a belépés, így a felnövekvő nemzedék is megtekintheti a legújabb stílusirányzatokat. (sk)

III. kerület  Kenyérosztás
A kenyér világnapja alkalmából pénteken délben 100 kilogramm kenyeret, 250 péksüteményt és tartós pékterméket osztanak ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat családosszállójában. A két pékség által felajánlott adományból a bennlakó családok és a szálló konyháján étkező kétszáz rászoruló kaphat. (tt)

IV. kerület Teljesültek a felújítások
Az első félévben a költségvetés adatai szerint szinte semmilyen felújítás nem történt Újpesten. Valójában több munka volt folyamatban, amelyek befejezésére szeptemberben került sor. A számok már azt mutatják, hogy szinte valamennyi erre az évre tervezett korszerűsítést végrehajtották. (vs)

V. kerület  Civil párbeszéd
A civil szervezetek és a vállalatok közötti együttműködésről tartanak fórumot a Nonprofit Információs és Oktatóközpont szervezésében október 14-én délután négy órától a Majd Leonárd Kávéházban. (kg)

VI. kerület Véradás
A Credit Suisse Life & Pensions az Andrássy Palotában október 29-én önkéntes véradónapot szervez. Minél több vállalkozót várnak az Andrássy út 62. első emeleti Szent István termébe. (vs)

VII. kerület A Nyitott Műterem alkotóinak tegnap megnyitott kiállítása a III. számú Gondozási Központban (VII., Dózsa György út 46.) november 17-ig tekinthető meg. (vs)

VIII. kerület Saját bevételek
Az önkormányzati intézmények mindent megtesznek forrásaik bővítésére. Az eredmény: a tervezettnél mintegy húsz százalékkal több bevételre tettek szert sikeres pályázataiknak köszönhetően. Ugyanakkor jelentősen többet költöttek az áremelkedés következtében gázenergiára. (vs)

IX. kerület Romakérdés
A romákkal kapcsolatos társadalmi kérdésekről rendeztek filmvetítéssel egybekötött beszélgetést a Ráday Könyvesházban. Moholy Nagy László 1928-ban a berlini romákról készült 10 perces munkájának bemutatása után a jelenlévők eszmecseréjét Siklósi Szilveszter filmrendező irányításával egy, a témában készülő produkció számára rögzítették. (rv)

X. kerület Névadóválasztás
A nemrégiben elhunyt népszerű írónő, Janikovszky Éva nevét vette fel két összevont, 2004 júniusában közös igazgatás alá került kőbányai általános iskola, amelynek igazgatója Damó Éva lett. (ia)

XII. kerület Nyugdíjasklub
A hegyvidéki Jókai Klubban csütörtök délutánonként gyűlnek össze az idősek. Az összejöveteleket beszélgetések, vers- és prózafelolvasó délutánok, zenés előadások, vendégszereplések tarkítják. Ilyenkor pontosítják a közös kirándulások időpontját is. (ka)

XIII. kerület Átvett ingatlanok
A kerületi önkormányzat térítésmentesen vett át ingatlanokat az államtól. Vállalta, hogy amennyiben az ingatlanokat öt éven belül értékesíti, akkor az eladási ár felét átutalja a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak. (fm)

XIV. kerület Fejlesztés
Vágányfelújítás miatt október 27-ig a 62-es villamos csak a Mázsa tér és a Mexikói út között jár, a 69-es villamos nem közlekedik. A Mexikói út és Újpalota, Erdőkerülő utca között autóbuszok viszik az utasokat. (nvzs)

XV. kerület Zöldsziget
Papír, üveg és fém italosdobozok szelektív gyűjtésére szolgáló gyűjtőhely működik vasárnap kivételével az újpalotai lakótelepen, a Zsókavár utca 65/B szám alatt. (vs)

XVI. kerület Faültetés
Akik időben jelentkeztek a faültetési akcióra, hamarosan kézhez kapják a környezetvédelmi iroda levelét, amelyben az október 26. és 29. közötti faátvételi lehetőségről értesítik őket. Az iroda munkatársai kérik, csak azok jelentkezzenek a csemetékért, akik e levelet megkapták. (lma)

XVII. kerület Másképp
Szombaton 19 órától ismert közéleti személyiségek, művészek mutatkoznak be eddig nem vagy csak kevésbé ismert oldalukról a rákoscsabai közösségi házban. Egyebek mellett képviselők, pedagógusok, népművelők zenélnek, énekelnek, szavalnak és táncolnak majd. (tt)
 
XVIII. kerület Idősek napja
A Rózsa Művelődési Házban a nappali gondozókba járó nyugdíjasokat műsorral és ajándékkal köszöntötték tegnap a kerület elöljárói. Ma Pestszentimrén rendeznek hasonló eseményt. (nvzs)

XIX. kerület Nyelvoktatás az oviban
A kerületi német kisebbségi önkormányzat óvodások számára ingyenes német nyelvtanfolyamot indított a Hársfa óvodában. A kisgyerekeket a kispesti iskolák németnyelv-tanárai oktatják játékos formában. (vs)

XX. kerület Lakópark
A Duna-parttól mindössze száz méterre üresen áll egy 27 hektáros terület, amelyen szabadidős létesítményeket és lakóépületeket szándékozik emelni az önkormányzat. (vs)

XXII. kerület Régi motorok
Veteránmotor-kiállítást rendeznek a Campona Bevásárló- és Szórakoztató-központban (Nagytétényi út 37–45.) október 16–17-én, reggel nyolc és délután két óra között.  (kg)

XXIII. kerület Talajterhelési díj
A köbméterenként 120 forintos díjfizetés alól mentesülnek azok, akik egyedi berendezéssel rendelkeznek, illetve azok, akik műszaki okokból nem tudnak a csatornahálózatra csatlakozni. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!