Hírek

2004.10.21. 01:01

Keresztül Budapesten

BAMA

II. kerület Kiállítás az emlékekből A kerület idős lakóinak régi, kedves emlékeit idézik fel azok a tárgyak, amelyek az október 18-án a Marczibányi Téri Művelődési Központban megnyílt kiállításon tekinthetők meg. (sk)

III. kerület Aranyfényű vizitkártya Krúdy Gyula születésnapján az Óbudai Társaskör mögött, az író szobránál ma este fél hétkor megemlékezést tartanak. A rövid ünnepséget követően a társaskörben zenés irodalmi est lesz. (vs)

IV. kerület Létszámleépítés Az óvodás és iskolás gyerekek közétkeztetésében közreműködő technikai alkalmazottak körében még nem hajtották végre a létszámleépítést. A közbeszerzési pályázatot követően várhatóan január elsejei hatállyal köti meg a kerület a szerződést. A közétkeztetés átalakítását követi a korábbi döntés szerinti leépítés. (vs)

V. kerület Történelmi előadás A kőkor nyelvének titkai címmel tart előadást Varga Csaba őskorkutató csütörtök délután a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban. A rendezvény szervezője a Zürichi Magyar Történelmi Egyesület. Céljuk a magyar történelem kutatásának elősegítése, a magyar nép és a magyar nyelv történetének feltárása. (ka)

VI. kerület  koszorúzás Születésének 450. évfordulóján megkoszorúzták tegnap Balassi Bálint Kodály köröndi szobrát. (vs)

VII. kerület  Mulatság idősebbeknek Zenés, táncos rendezvényt szerveznek az idősebb korosztály képviselőinek október 21-én 15 órától az Erzsébetvárosi Közösségi Házban (Wesselényi u. 17.). (kg)

VIII. kerület Címzetes tanárok A Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében vette át címzetes egyetemi tanári kinevezését Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Horváth Éva, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választóbíróság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke, akik mindhárman a kar oktatói is. (vs)

IX. kerület Kész a forgatókönyv Elkészült a budapesti Holokauszt Emlékközpont állandó kiállításának történeti forgatókönyve. A Páva utcai intézményben a kiállítás a tervek szerint 2005 őszén nyílik meg. (vs)

X. kerület  EGYÜTT VÍVNAK Beliczay Sándor, a kőbányai kerekes székes vívók szövetségi kapitánya a paralimpia-sportközpont teniszrészlegének akadálymentesítését határozta el. A kapitány szerint vannak, akik mielőtt edzeni jöttek volna, teljesen letargikus állapotban voltak, s a rendszeres sport segítségével kiteljesedett ember vált belőlük. (ia)

XI. kerület Foglalkoztatás A kerületi önkormányzat támogatásával nyitotta meg telephelyét a Bartók Béla úton a Rehabit Komplex Kft. A cég 25 súlyosan sérült, csökkent munkaképességű embernek nyújt munkalehetőséget, akik piacképes papírárukat készítenek. (vs)

XII. kerület Oktatói fórum Magyar Bálint oktatási miniszter a felsőoktatási reformról tájékoztatta szerdán fórum keretében a Rendőrtiszti Főiskola oktatóit az intézmény Széchenyi-hegyi épületében. (ka)

XIII. kerület Új tagok Az angyalföldi önkormányzat hatályon kívül helyezte korábbi határozatát és az önkormányzat képviseletében dr. Kertész Dezsőt (SZDSZ), Kovács Pétert (MSZP) és dr. Vizy Bélát (Fidesz) választottta a Nyírő Gyula Kórház felügyelőtanácsába. (fm)

XIV kerület VÁSÁR A hét végén másodszor rendezik meg a Kézműves Szakkiállítást és Vásárt a Petőfi Csarnokban, ahol hagyományos népművészeti és modern kézműves alkotásokat állítanak ki.
A résztvevők kipróbálhatják a különböző technikákat. (nvzs)

XV. kerület Szavazatszámlálók kerestetnek A december
5-ére kiírt, az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak privatizációjával kapcsolatos népszavazás lebonyolításában közreműködő szavazatszámláló bizottsági tagokat keres a helyi választási iroda. A vállalkozók a polgármesteri hivatal jegyzői titkárságán, a 305-3140-es vagy a 305-3208-as telefonon jelentkezhetnek november 5-ig. (vs)

XVI. kerület Tiszta a bezárt temető Rendet raktak az eddig elhanyagolt kisszentmihályi temetőben. A díszsírhelyekben nyugszanak a község egykori neves személyiségei, többek közt Krenedits Sándor, Rákosszentmihály alapító főjegyzője. (vs)

XVII. kerület Rajzpályázat Óvodások és általános iskolások állatokról készült rajzait, festményeit bemutató kiállítás nyílt a Diadal úti általános iskolában. A legjobbak  30 ezer forint értékű jutalmat kaptak. (tt)

XVIII. kerület ELSŐ DÍJ Aranyérmes lett a németországi Erfurtban Fejtés Sándor cukrász cukorból készült hajója. Fejtés Sándor hat éve dolgozik a Zila Kávéház és Krisztina Cukrászdában. (nvzs)

XIX. kerület Csatorna A Nagysándor József utcában az Esze Tamás utca Áchim András utca közötti szakaszon létesítendő szennyvízcsatorna építése, az útburkolat helyreállítása ebben a hónapban befejeződik. A fővárosi csatornázási művek ezután végzi el az üzembe helyezési eljárást. (vs)

XX. kerület Közmeghallgatás Pesterzsébet képviselő-testülete november 4-én, délután hat órakor közmeghallgatást tart a Csili Művelődési Központ színháztermében. (vs)

XXI. kerület Út- és járdafelújítás A Varjú utcában, a Páfrányos utcában és a Mókus utcában végezték el az út- és járdafelújítást. Az önkormányzat a munkákra 34,5 millió forintot költött. (vs)

XXII. kerület Táncklub Nosztalgia táncklubot rendeznek a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban október 21-én 18 órától. A szervezők korosztálytól függetlenül várják az érdeklődőket. (kg)

XXIII. kerület Soroksár múltja A Soroksári Helytörténeti Gyűjtemény időszakos kiállítását, amely a városrész régészeti emlékeibe nyújt betekintést, szeptember eleje óta sokan megnézték A tárlat még két hónapig látogatható. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!