Hírek

2004.10.22. 01:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Egyeztetni kell A kerület építési szabályzatának módosítása, amit a palotanegyedbeli beépítések és a föld alatti parkolók érdekében javasolt a városrész önkormányzata, további egyeztetéseket igényel. A fővárosi önkormányzat várostervezési bizottsága a jóváhagyás előtt újabb információkat kért. (vs)

III. kerület  Rendezetlen környék A belterületbe vont Aranyhegy–Ürömhegy–Péterhegy térségében a csatorna hiánya akadályozza a gyors beépítést. A jelenlegi telekstruktúra rendezetlensége miatt szintén szűkíti a beépítési lehetőségeket. (vs)

IV. kerület Levelezős játék Ötfordulós vetélkedőt hirdetett az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház. Minden fordulóban egy-egy múzeumba kell a résztvevőknek ellátogatniuk. Az ingyenesen látogatható állandó kiállítások alapján kell a feladatlapot kitölteni. Az első, októberi fordulóban a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi gyűjteményét kell felkeresni. (vs)

V. kerület Mise a pápa tiszteletére II. János Pál megválasztásának 26. évfordulója alkalmából ünnepi szentmise lesz péntek délután a Szent István-bazilikában. Az ünnepi eseményen részt vesznek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai. (ka)

VI. kerület KOSZORÚZÁS Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából koszorúzás lesz a Szófia utca 22. szám alatt. Verók István, a kerület polgármestere október 22-én délután két órakor helyezi el a Hegedűs-emlékhelyen a kegyelet virágait. (rv)

VII. kerület   Örökzöldek Nótadélután lesz az Almássy Téri Szabadidőközpontban október 23-án 15 órától. Az eseményen örökzöld dallamok és operettslágerek csendülnek föl. (kg)

VIII. kerület Orczy-kert A Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet október végén az Orczy-kert szabályozási terve. A főváros 1998-ban vette meg a BKV-tól a 4,5 hektáros területet, majd megkezdte egyhektárnyi részen a szennyezett talaj kármentesítését, hogy a közpark zöld területe növekedjen. (vs)

IX. kerület  Művészetek Palotája Még dolgoznak az építők, de máris híre kelt, hogy a rendezvényekre 80-100 forintos jegygyel léphetnek be a diákigazolvánnyal rendelkezők, akiknek még a legnevesebb művészek koncertjeire is fenntartanak 50-100 jegyet. (vs)

X. kerület Előadás-sorozat A Ke-reskedelmi és Iparkamara kőbányai tagozatának meghívottjaként Vértes András, a Gazdasági Kutató Intézetvezető közgazdásza tartott előadást. (ia)

XI. kerület  Háztartásieszköz-kiállítás Kiállítás nyílt a polgármesteri hivatal épületében a 20. század első felében készült háztartási elektromos berendezésekből. Az Országos Műszaki Múzeum „E” címet viselő tárlata egy hónapig tekinthető meg. Munkanapokon, ügyei intézése közben bárki megtekintheti a bemutatót ügyfélfogadási időben. (tt)

XII. kerület Utak a békéhez  Háromnapos béke- és erőszakmentességi konferenciát tartanak nemzetközi résztvevőkkel a Városmajori Gimnáziumban. A rendezvényt ma reggel nyitják meg. (ka)

XIII. kerület Ingatlanvita A képviselő-testület nem járult hozzá a Kartács utca 20. szám alatti ingatlan eladásához, viszont elfogadta azt a javaslatot, hogy az Angyalföldi Vagyonkezelő Részvénytársaság tulajdonába kerüljön  a Béke utca 65. szám alatti irodaház. (fm)

XIV. kerület KULTURÁLIS NAPOK A holokauszt hatvanadik évfordulója alkalmából világzenei koncertek és színházi előadások sora várja az érdeklődőket a Petőfi Csarnokban. A háromnapos rendezvény péntekig tart. (nvzs)

XV. kerület Ovis állatkert  A Micimackó óvoda földszintjén kisállatok számára egy tíz négyzetméteres vizes élőhelyet alakítottak ki. Itt él a jövőben három teknős és egy leguán egy környékbeli kisállat-kereskedő jóvoltából. A terráriumban egy sérült süni is vendégeskedik addig, amíg meggyógyul és szabadon nem engedhető. (vs)

XVI. kerület Fogytak a lomok Az FKF Rt. 246 munkársa napi tízórás munkaidőben, összesen 2460 munkaórában hordta el a XVI. kerület lakói által kirakott lomokat. Idén a tavalyihoz hasonló, közel húszezer köbméter vacakot szállítottak a lerakókba. (lma)

XVII. kerület Három zsák A készlet erejéig három darab 100 literes szemeteszsákot igényelhet minden kerületi lakos. A komposztoszsákokban faleveleket és az öt centiméternél nem nagyobb nyesedékeket lehet elhelyezni. A zsákokat a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. alkalmazottai a szemét szállításával egy időben viszik el. Az önkormányzat összesen 26 ezer zsákot vásárolt. (tt)

XVIII. kerület ÚJ KÉPVISELŐK Elhalálozás miatt időközi választásra kerül sor a kerület két körzetében. A helyi választási bizottság november 28-ra tűzte ki a szavazást. Egyéni jelöltet november 5-ig lehet ajánlani. (nvzs)

XIX. kerület Nyolcvanas tárlat Öt idős képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Skoda Éva Hunyadi úti műtermében. A mesterek ugyan már hoszszú évtizedek óta a pályán vannak, de alkotásaikból
a frissesség, a lendület és a vitalitás sugárzik. (vs)

XX. kerület Megemlékezés Az USA-ban élő egykori juta-dombi ’56-os harcosok is megérkeztek Pesterzsébetre, és részt vesznek a megemlékezésen. Az önkormányzat október 23-án tíz órakor koszorúzással egybekötött ünnepi műsorral idézi meg a múltat. (lma)

XXI. kerület Lejár a határidő A bérlakás-építési program keretében 46 újabb lakásba lehet beköltözni a II. Rákóczi Ferenc úton. A bérlőkijelölésre október 25-ig lehet jelentkezni. (vs)

XXII. kerület Mondj nemet a drogra! A drogprevenciós kiállítás november 3-ig tart nyitva a Campona földszintjén, a főbejárattól jobbra, mindennap 11-től 19 óráig. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!