Hírek

2004.10.23. 00:38

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Közbiztonság
A Budavári Művelődési Ház földszinti nagytermében október 25-én 17 órakor, a Városháza aulájában pedig október 27-én 17 órakor lakossági fórumra várják a kerületbelieket. Téma a kerület biztonsága és bűnmegelőzési stratégiája. (vs)

III. kerület Tanácsadás látássérülteknek
A Támogató Szolgálat október 25-i klubfoglalkozásán a szolgálat munkatársai információnyújtást, tanácsadást és ügyintézést is végeznek. Várják a rászorultakat délután három és öt óra között a Gondozási Központ Kiskorona utca 3. szám alatti helyiségében. (vs)
 
IV. kerület Civilek támogatása
Az önkormányzat a 2004. évi költségvetéséből hat és fél millió forinttal járult hozzá a civil szervezetek működéséhez. A legalacsonyabb összeg ötvenezer, a legmagasabb háromszázezer forint volt. (vs)
 
V. kerület Templomi koncert
Balassi Bálint énekelt versei csendülnek fel vasárnap a szerző születésének 450. évfordulója tiszteletére a Belvárosi Szent Mihály-templomban. Az Európa arcai – Corvina Consort című hangversenyre
a belépés díjtalan. (ka)

VI. kerület Véradás
A Credit Suisse az Andrássy-palota első emeleti Szent István-termében október 29-én önkéntes véradó napot szervez, amelyre minden-kit sok szeretettel várnak. (vs)

VII. kerület Görög hangulat
Sirtos görög táncházat tartanak az Almássy Téri Szabadidőközpontban október 24-én délután hat órától. Az érdeklődők megismerkedhetnek a népszerű tánc alaplépéseivel, amihez a Sirtos együttes szolgáltatja a színvonalas muzsikát. (kg)

VIII. kerület Emléktábla
Mónus Béla fafaragó művész készítette azt a táblát, amelyet tegnap a Piliscsabáért Egyesület helyezett el a Magyar Rádió épületének Bródy Sándor utcai homlokzatánál. Az áldozatul esett öt fiatalember emlékét őrző táblát Seregély István, a Katolikus Püspöki Kar elnöke szentelte fel. (vs)

IX. kerület Tervezett forma
Tegnap megnyílt a Hova tovább? – Design Iskolák Börzéje 2004 című rendezvény az Iparművészeti Múzeumban. A Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál Kht. szervezte eseménysorozat három napig tart. (vs)

X. kerület KOZMA UTCA
A börtön falánál 14 órakor koszorúzás lesz az 1956-os forradalom emlékére. Andó Sándor polgármester 16 órakor mond köszöntőt a Pataky Művelődési Házban, amely után az Utazás című rockoperát mutaják be. (ia)

XI. kerület Ünnepi megemlékezések
Ma 14 órakor az egyetemi ifjak emlékére elhelyezett emléktábla koszorúzásával kezdődnek megemlékezések a Budafoki úton. Délután 3 órakor az Október huszonharmadika úti emléktáblánál, 4 órakor a Szent Imre Kórház udvarán tart ünnepi megemlékezést az újbudai önkormányzat. (tt)

XII. kerület Ülés a templomban
Keresztyén/keresztény értékek a városépítészetben/urbanisztikában címmel rendeznek ünnepi tudományos ülést szombaton a Németvölgyi út 138. alatti evangélikus-református templomban. (ka)

XIV. kerület TALÁLKOZÁS A LAKÓKKAL
Lakossági fórumot tart dr. Csiha Judit országgyűlési képviselő és Bergsmann György önkormányzati képviselő szerdán öt órától a Hunyadi János Általános Iskolában. (nvzs)

XV. kerület Paralimpikonok
A paralimpián hetedik helyezést elért csörgőlabda-válogatottat a Kolozsvár utcai Általános Iskolában köszöntötte Hajdu László polgármester. Az iskola kiváló akusztikájú tornaterme adott otthont a csapatnak a felkészülés során. (vs)

XVI. kerület Faültetés
Akik az önkormányzat faültetési akciójára jelentkeztek, hamarosan kézhez kapják a levelet, amelyben az október 26. és 29. közötti átvételi lehetőségről értesítik őket. A hivatal munkatársai kérik, csak azok menjenek a csemetékért, akik értesítést kaptak. (lma)

XVII. kerület Álkézbesítők
A Magyar Posta csődjére és megszűnésére hivatkozó álkézbesítők csöngetnek be a lakásokba, mondván, ezentúl ők viszik ki a napilapokat. Lakáskulcsot, időnként előfizetési díjat kérnek. Az ilyen esetekről a 06-80-444-444-es zöldszámon lehet bejelentést tenni. (tt)

XVIII. kerület VISSZATEKINTÉS
Helytörténeti előadással egybekötött vetélkedőt szervezett közösen a Nők a kerületért Alapítvány. Az előadást a Téglás házaspár tartotta, akik több évtizede szentelik életüket Pestszentlőrinc történelmének. (nvzs)

XIX. kerület Gyerekek a környezetért
Az önkormányzat idén tizedszer írta ki a fiatalok környezetvédelmi pályázatát. A pályázaton elnyert pénzekből folytatni tudják munkájukat a gyerekek. (vs)

XX. kerület Svédületes
Tizenöt, idősellátásban dolgozó svéd szakember látogat el Pesterzsébetre. A vendégek a Lajtha utcai gondozási központ szakmai tevékenységével ismerkednek meg. A Bíró Mihály utcai könyvtárban pedig bemutatják nekik a „Könyvet házhoz!” nevű kezdeményezést. (lma)
 
XXI. kerület Lejárt a határidő
A felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó, hátrányos szociális helyzetű fiatalok számára meghirdetett Bursa Hungarica pályázat beadási határideje lejárt. Az eredményről a pályázók rövidesen értesítést kapnak az önkormányzattól. (vs)

XXII. kerület Latin hangulat
A Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban ma kezdődött, október 31-ig tartó rendezvényen egzotikus ételekkel, kávékóstolókkal és szambatáncosokkal várják az érdeklődőket. (kg)

XXIII. kerület Koszorú a kopjafánál
A soroksári temetőben tegnap az önkormányzat nevében Geiger Ferenc polgármester koszorúzott az ’56-os kopjafánál. A kerületi vezető minden évben meghívja a helyi pártok képviselőjét a közös emlékezésre. A hagyományos ünnepségen a kerület polgárai is lerótták tiszteletüket a forradalom áldozatai előtt. (bb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!