Hírek

2004.10.26. 00:55

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Krumplivásár Az önkormányzat támogatásával kedvezményes áron vásárolhatnak a kerületi lakosok ma és holnap burgonyát és vöröshagymát. Árusítóhelyek: Petermann bíró u. 9., Czakó utcai sport- és szabadidőközpont, Czakó u. 2–4., Battyhány Lajos u. 61. A burgonya 30 kg-os, a vöröshagyma 17 kg-os kiszerelésben vásárolható meg. (vs)

II. kerület Óvodás zenészek A Marczibányi téri Kodály Zoltán Zeneiskola novemberben 27-én rendezi meg az óvodások zenei fesztiválját. Három-öt perces, egyéni és csoportos énekes, táncos produkciókkal jelentkezhetnek november 12-ig az óvodás korú gyerekek. (vs)

III. kerület TIZENKÉTEZER ALÁÍRÁS Bús Balázs és Menczer Erzsébet önkormányzati képviselők úgy vélik, hogy az Óbudán élők számára elfogadhatatlan a Szent Margit Kórház onkológiai szakkórházzá való átalakítása. A tervek szerint a sebészeti eseteket és a szülő nőket a Szent János Kórházba küldenék. A közel tizenkétezer tiltakozó aláírását eljuttatták Demszky Gábor főpolgármesterhez. (ia)

IV. kerület Nyugdíjasbál A hagyományoknak megfelelően báli mulatságra hívja az önkormányzat az újpesti időseket. A bált ma délután öt órai kezdettel rendezik meg az Ady Endre Művelődési Központban. (vs)

V. kerület Informatikai konferencia Napfényre a közérdekű adatokkal címmel tartanak konferenciát ma az Informatikai és Hírközlési Minisztérium rendezésében a Közép-európai Egyetem Nádor utcai előadótermében. (ka)

VII. kerület Bűvészklub Készségfejlesztő klubfoglalkozást tartanak gyerekeknek az Almássy Téri Szabadidőközpontban október 27-én 15 óra 30 perctől.  (kg)

VIII. kerület ÖTSZOBÁS LAKÁS A Vakok Állami Intézete és a Fény a sötétben Alapítvány támogatásával harminc év alatti fiatalok kezdhetnek önálló életet egy vakok számára felszerelt otthonban. (ia)

IX. kerület Gyűjtés A helytörténeti gyűjtemény hozzákezdett állandó kiállítási anyagának gyűjtéséhez. Fotókról és dokumentumokról másolatot készítenek. (vs)

X. kerület TÍZFORINTOS ÖTLET Egy barkácsáruház háromhetes bevételének minden ezer forintjából tíz forintot a Gépmadár utcai játszótér felújítására átad. (ia)

XI. kerület Útlezárás Átépítik a csatornát az újbudai Radvány utcában. Emiatt a Nedecvár és Breznó utca között lezárták az utat.  (tt)

Pontosítás Múlt heti, a taxitársaságokkal foglalkozó cikkünkben tévesen szerepeltettük a taxik viteldíját. A díjak helyesen. Utcai alapdíj: 300 forint. Kilométerdíj: 180, percdíj: 45 forint. Telefonos alapdíj: 300 forint. Kilométerdíj: 165, percdíj: 40 forint. Szerződéses alapdíj: 300 forint. Kilométerdíj: 150, perc díj 37 forint. A tévedésért elnézést kérünk.

XII. kerület Turistatalálkozó A természetet, a kitartást igénylő túrákat kedvelők Téri Ödön Turista Baráti Társasága találkozik kedden este a Virányosi Művelődési Házban. (ka)

XIII. kerület Digitalizált térkép Az aktuális légi felvételek és  a kerület digitalizált alaptérképe összesítésével korszerű munkaeszköz készül. A földhivatal közreműködésével a dokumentáció rendszeresen frissíthető. (vs)

XIV. kerület Lakossági fórum Dr. Csiha Judit országgyűlési képviselő és Bergsmann György önkormányzati képviselő október 28-án délután öt órakor a Hunyadi János Általános Iskolában találkozik
a kerületi lakósokkal. (nvzs)

XV. kerület Csalók járnak a  kerületben Az Idősek Klubjának tagjai arról számoltak be, hogy olyan emberek keresték meg őket, akik az állítják, egy sorsoláson ágynemű-garnitúrát nyertek. Sehol sem tartottak ilyen sorsolást. (vs)

XVI. kerület Új futtató A Karát utcában új kutyafuttatót létesített az önkormányzat. (lma)

XVII. kerület Táncművészet A Kossuth iskolában, az önkormányzat támogatásával táncművészeti képzés indult. Választható táncok: balett, modern kortárstánc, társastánc, néptánc. Az oktatás 6–22 éves fiatalok számára ingyenes. (tt)

XVIII. kerület Elismerés Először adták át Pestszentlőrinc–Pestszentimre Kerületért Díjat.
A kerület fejlődésének, jó hírnevének elősegítéséért Erdei Tamás, az LRI volt igazgatója dr. Mester László polgármestertől vehette át a díjat. (vs)

XIX. kerület Minket védenek A kispesti gyerekek jól ismerik a rendőrség, a polgári védelem és tűzoltóság tevékenységét, bár a valóságot néha mesés elemekkel is kiszínezik. Ez derült ki a „Minket Védenek” rajzpályázatra beérkezett 128 rajzból, amelyek közül hat kapott díjat. (vs)

XX. kerület Erzsébet busz Új járatot indítanak a Gubacsi lakótelepen élők kiszolgálására. A busz közvetlen kapcsolatot biztosít a Városközponthoz, az Ady Endre utcához, a Rendelőintézethez és a 3-as villamoshoz. Az autóbusz reggel 6-tól este 8 óráig közlekedik. (tt)

XXI. kerület Díszpolgár A kerület képviselői ebben az évben a Csepel Díszpolgára kitüntető címet Csepeli Szabó Béla, József Attila-díjas írónak ítélték oda. (vs)

XXII. kerület Polgári védelem Új vezetője van a helyi polgári védelemnek, miután Sípos András 13 évi szolgálat után nyugdíjba vonult. Helyét Loós Zoltán polgári védelmi alezredes vette át. (kg)

XXIII. kerület  Talajterhelés A kerületben a talajterhelési díj 120 Ft m3-ként. A díj csökkenthető. Mértékéről az önkormányzatnál lehet érdeklődni. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!