Hírek

2004.10.15. 14:08

Hírsáv

BAMA

Egy hajóban utaztak a politikai ellenfelek
Közös hajóban, egyfelé kell evezni – jelentette ki Szili Katalin házelnök a 13. alkalommal megrendezett Médiahajó „utódja”, a Hajó budapesti kifutásakor. A kiránduláson különféle pártállású politikusok, gazdasági szakemberek tartanak előadásokat. Enyedi Nagy Mihály, a rendezvény szervezőjének célja, hogy a politikai ellenfelek elbeszélgessenek egymással.

Idén sem kapnak hűségjutalmat az ápolók
Megdöbbentőnek és felháborítónak tartja a Fidesz, hogy az egészségügyi miniszter szerint az ápolónők azért nem kapnak hűségjutalmat, mert a kórházakról szóló decemberi népszavazás elviszi a pénzt. Selmeczi Gabriella „álságosnak” nevezte Rácz Jenő fejtegetését. A tárcavezető a bizottsági meghallgatáson is elismerte, hogy idén sem lesz hűségjutalom.

Kisebb földrengés volt 
A Richter-skála szerinti 2,8-as erősségű földrengés volt a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs térségében csütörtök délelőtt. A gyenge talajmozgást Kisbéren is megérezték. Senki sem sérült meg, vagyoni károkról sem tudósítottak. A környéken idén augusztusban kétszer is megmozdult a föld. Mindkét földrengés a tegnapihoz hasonló erősségű volt.

Új eszközöket kapott  a hazai légvédelem

Új légvédelmi berendezéseket állítottak föl a Kup község melletti radarbázison. A készülék képes megkülönböztetni a saját és az idegen harceszközöket. Gombkötő Ferenc, a Fegyverzettechnikai Szolgálatfőnökség főtisztje szerint a rendszert titkosító komputer jelére csak a NATO-gépek képesek válaszolni.

Régészeti park épül Győr határában
Régészeti bemutatót rendeznek be Győr-Ménfőcsanak határában. A múzeumban azokat a leleteket állítják ki, amelyeket az ott folyó ásatáson tárnak fel. A parkban bemutatják a különböző korok házait, építészeti stílusait. Kiállítóhely is épül, ahol a tárgyi emlékeket mutatják be.

Ne helyezzék piaci alapra a felsőoktatást
A felsőoktatási törvény tervezete ellen tiltakozott több szervezet csütörtökön Budapesten. Kis Papp László, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint a törvényről folytatott tárgyalások zsákutcába jutottak, az oktatók és hallgatók jogait „sutba veti” az új jogszabály.

Az elnök asszony szerint mindenki taktikázik
Dávid Ibolya szerint a kormány és az ellenzék is taktikázást, politikai szerepjátszást folytat. Az MDF elnöke úgy látja: így is lehet választást nyerni, de hosszú távon ez egy nemzetet fog tönkretenni. Hozzátette: az új kormányfő számára sem fontos, hogy a visszaéléseket felderítő hivatal élére elnököt állítson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!