Hírek

2004.10.25. 07:12

Hírsáv

BAMA

Ismét megvizsgálták a betegeskedő Arafatot
Tunéziai orvoscsoport vizsgálta meg Jasszer Arafat palesztin elnököt. Ez már a második orvoscsoport, amely felkereste Arafatot azóta, hogy egy hete megbetegedett. A palesztin vezető immár két éve az izraeli hadsereg által zár alatt tartott rámalláhi székhelyén él.

Az újfasizmus elleni fellépés is téma volt
Az évfordulós megemlékezésekről tanácskozott Zágrábban a Veterán Világszövetség európai bizottsága. Hazánkat Hanti Vilmos,
a magyar ellenállók szövetségének elnöke képviselte.

Iraki ellenállók újoncokat végeztek ki
Iraki lázadók csapdába csalták és agyonlőtték az új iraki hadsereg 43 újoncát és öt katonákat szállító sofőrt Bagdadtól északkeletre – közölték vasárnap iraki katonai és rendőrségi források. A fegyvertelen újoncok többsége húsznapos kiképzés után szabadságra utazott volna haza, civilben.

Visszatért a Nemzetközi Űrállomás legénysége

Vasárnap hajnalban földet ért Kazahsztánban Gennagyij Padalka orosz és Michael Fincke amerikai űrhajós. A páros I88 napot töltött az űrállomáson. Velük landolt az orosz Jurij Sargin is, aki csak nyolc napot töltött az ISS-en.

Sikeres műtétet végeztek az olasz elnökön
Szívritmus-szabályozót kapott Carlo Azeglio Ciampi olasz államfő. A rutinműtét után már kedden munkába állhat. A decemberben 84. születésnapját ünneplő politikus a tervek szerint mindenképpen ott lesz az uniós alkotmányos szerződés október 29-i római aláírásán, s ő ad díszebédet az európai vezetők tiszteletére.

Hét földrengés két óra alatt Japánban
Huszonegy ember meghalt, heten eltűntek és több mint 1500-an megsérültek annak a hét erős földrengésnek a következtében, amely szombaton rázta meg Japán északnyugati részét. A meteorológiai ügynökség szerint nem kell cunamitól, tengeri szökőártól tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!