Hírek

2004.10.15. 12:16

Hírsáv

BAMA

Bokros megszüntetne minden adókedvezményt
A volt pénzügyminiszter, Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) tanára, a Világbank korábbi igazgatója kifejtette, hogy az államháztartás hiányát akkor lehet kordában tartani, ha minden szja-kedvezményt visszavonnak. (bk)

Meghosszabbították a pályázati határidőt
A gazdasági versenyképesség operatív program (gvop) információs társadalom és gazdaság fejlesztésére kiírt egyes pályázatainak beadási határideje az informatikai tárca döntése értelmében 2004. december 31-re módosult. Így további vállalkozásoknak és önkormányzatoknak nyílik lehetőségük pályázatok benyújtására.

Kevés kukorica került a tárolókba
A betakarítás vontatottan halad. Jelenleg az 1,23 millió hektáros betakarítandó terület mintegy 5 százalékán végeztek ezzel a munkával. Hektáronként átlagosan 6,4 tonna terményre számítanak a gazdák. (hl)

Több mint hatszázmillió forintot nyertek
Csongrád megye több mint hatszázmillió forintot nyert terület- és gazdaságfejlesztésre. A tizenhárom pályázat a Terület- és Régiófejlesztési Célirányzat csaknem 2 milliárd forintos dél-alföldi regionális keretéből nyert el több mint 600 millió forintot. (bk)

Mégis kell termékdíjat fizetni a palackok után
A kormánypárti frakciók módosító javaslata alapján mégis a palackok darabszáma után fizetnek majd a gyártók környezetvédelmi termékdíjat. (hl)

A mainál is olcsóbbak lesznek a fapadosok
A Ryanair, Európa vezető diszkont légitársaságánál úgy vélik, jövőre a fapados járatok árai tovább csökkennek. A cég egyik vezetője, Michael Cawley szerint mindaddig olcsóbb utakat fognak kínálni a cégek, amíg az árháború következtében le nem tisztul a piac. (hl)

Lemondott a Budapest Bank első embere
Ron Lemmens mindössze 2004 augusztusa óta vezette a pénzintézetet. A vezető október 14-i hatállyal, személyes okokra hivatkozva állt fel. Helyét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jóváhagyását követően Mark Arnold veszi át. Lemmens 2002-ben csatlakozott a GE-hez, az üzleti tervért volt felelős. (fl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!