Hírek

2004.10.16. 08:29

Gyalogolni jó, de futni is...

Talpalhatnak a hölgyek vasárnap (is) eleget: az immár hagyományos őszi női futógálára több ezer érdeklődőt várnak a szervezők a margitszigeti főúton levő rajthoz.

Árvay S.

[caption id="" align="alignleft" width="76"] Kálovics Anikó a legfőbb esélyes
[/caption]Reggel tíztől több csoportban indulnak a 3,6 kilométeres táv résztvevői, előbb a pestiek, aztán a vidékről érkezők, majd pontban délben startol a 10 kilométeres verseny. Ez utóbbi viadal versenyzői az Árpád hídnál rövid időre búcsút is mondanak a szigetnek, s a pesti alsó rakparton a Lánchídig futnak, majd visszafordulva a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál kijelölt cél felé veszik az irányt. A 9. Ablon Női Futógála szereplői a volán mögött ülő uraktól megértést és türelmet kérnek a fenti szakaszon. Leginkább azonban annak örülnének, ha a viadalra kísérőként érkező férfiak csatlakoznának az egyetlen „nyílt” szám mezőnyéhez. A futástól, kocogástól még idegenkedő, de az egészség, a jó közérzet megtartása érdekében két kilométeres szigeti gyaloglást vállalók táborához. Az első ötszáz célba gyalogló, valamint minden ötven év feletti veterán lépésszámlálót kap ajándékba. Indulókat csalogató könnyített megoldás, hogy a 10 kilométeres távon páros indulásra is lehetőség van
– kizárólag hölgyek lehetnek a váltókban. Az első futóra 5,7, a másodikra 4,3 kilométer vár. A profik között Kálovics Anikónak aligha lesz szüksége váltótársra: 2000, 2002 és 2003 után most is arra készül, hogy elsőként szakítsa át a célszalagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!