Hírek

2004.10.18. 10:45

Fővárosi nagyvizit

Az úthibák kiigazítása évről évre többe kerül. Ez a jó megoldás?

Balaton Balázs

Több mint egymilliárd forintot szánnak idén a kátyúk megszüntetésére. Ha azt vesszük, alig egy kilométer autópálya épülhetne ennyi pénzből, nem sok. A hivatalos álláspont szerint a kátyúmentesítésre elég. Változást azonban mégsem érzékelnek az autósok. Naponta kétmillió gépjármű közlekedik, halad át
a városon. Sokat hallottunk a Thököly út állapotáról, azonban nem hallunk a Bécsi, a Szentendrei, a Nagykőrösi vagy a Ferihegyi gyorsforgalmi út javításáról. Valamiért ezek nem fontosak.
Látványos gödörmentesítést sem tapasztaltunk, kivéve a II. kerületben, a Szépvölgyi úton, illetve a Gábor Áron és a Kapy út között. Gazdag környék, gazdagon jut oda a pénzből. Most 11 útszakaszt jelöltek ki kátyúzásra. A Közterület-fenntartó Rt. még nem tudja: ha valakinek üszkösödik a lába, nem elég, ha csak krémmel kenegetjük. Orvoshoz kell menni. Budapestre is ráférne egy nagyvizit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!