Hírek

2004.10.26. 01:29

Érted elvtárs, nem ellened

Az ország húsz egészségügyi intézményének dolgozói sztrájkolnak ma.

Tóth Ferenc

Tulajdonképpen azért, amiért a júliusi figyelmeztető sztrájkot tartották, amiért októberben már egyszer beszüntették a munkát, és amiért akár kettő, négy vagy hét éve is sztrájkolhattak volna. Az Európai Unió átlagához képest eltörpülő bérek, sok munka, lehetetlen feltételek.

Miközben az ember őszintén kívánja, hogy a sztrájkolók céljai teljesüljenek, azért számolgat. Hol vannak Magyarországon az EU-hoz képest nem eltörpülő bérek, és hol a kiváló feltételek? Vannak ráadásul érdekes érvek. Például így érnék el a hálapénzrendszer fokozatos megszüntetését. Sztrájkolnak a hálapénz ellen. A logika ugyan sántít valamelyest, de nem kizárt, hogy így lehet megnyerni a közvélemény rokonszenvét. A szakszervezet határozottan úgy látja: a kormány felé a betegen keresztül vezet az út. A kérdés legfeljebb az, hogy a beteg, akinek elhalasztják a műtétjét, aki nem kapja meg a szokásos ellátást, megérti-e ezt. Érted haragszom, elvtárs, nem ellened, mondja a szakszervezet. Az illendőség szabályai szerint erre kellene most visszamosolyognunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!