Hírek

2004.10.22. 01:17

Ellenőrökkel verekedett a gimnazista

Büntetőeljárás indult egy középiskolás fiú ellen. BKV-ellenőrökkel verekedett öszsze. A rendőrök most tisztázzák, ki a felelős.

Izing Antal

A Reggel információi szerint a konfliktus egyszerű jegyellenőrzésként indult. Késő este egy középiskolás fiú, D. Krisztián utazott a 70-es buszon a barátnőjével. Felszállt három ellenőr.
A fiúnak nem volt jegye, a lánynál volt, de nem kezelte. Az ellenőrök igazolványt kértek, Krisztián nem adott. Megindult a vita, amely hamar feszültté vált. A Közvágóhíd téren mind az öten leszálltak. A fiatalok azt mondták, úgyis a közelben laknak, hazamennek gyalog, erre kölcsönös „anyázás” kezdődött. Az ellenőrök továbbra is igazolványt kértek, de a fiatalok elindultak. A potyautasok már tíz méterre eltávolodtak, közben a kiabálás folytatódott. A fiú „A te…” kezdetű, „anyádat!” végű mondata után az egyik ellenőr megindult utánuk. Az eddigi információk szerint a fiú akkor ütötte meg az ellenőrt, a másikat megrúgta. Ezután hárman teperték le, a középsikolás keze pedig eltörött.

A XV. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi vezetője, Galambos Ferenc megerősítette, az ügyben büntetőeljárás indult. A fiút közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítják. Míg a nyomozás tart, a BKV Rt. részéről nem nyilatkoznak. Úgy tudjuk, idén júliustól az ellenőrök nem kapják azt az intézkedésenkénti száz forintot, amely kb. tizenötezer forintot jelentett havonta. A BKV Rt. ezt is belső ügyként kezeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!