Hírek

2004.10.18. 07:27

Döntetlenre végződött a két ősi rivális csatája

Az ősz mérkőzésének ígérkezett az összecsapás, és ami a küzdelmet és az iramot illeti, még a semleges nézők sem csalódtak.

Lázár Lajos

A színvonalat tekintve volt már ősszel is látványosabb mérkőzés. Némi mentség, hogy az eső nem használt a játéknak.
Az első nagy lehetőség a házigazdák előtt kínálkozott, de Rajczi az ötösről fölé fejelt. Talán ha hagyja, hogy a kedvezőbb helyzetben lévő Bükszegi fejezze be az akciót, akkor góllal végződhetett volna a támadás. A másik oldalon Lipcsei távoli lövése meglepte az újpesti kapust, aki csak üggyel-bajjal hárított. A lila-fehérek birtokolták többet a labdát, rendre vezették támadásaikat.
A 27. percben Rajczi lőtt kilenc méterről fölé, majd Simek nagy szóló után középre továbbított, de a társak képtelenek voltak eredményesen befejezni az akciót. Igaz, ennek megakadályozásában a ferencvárosi kapusnak, Szűcsnek is szerepe volt. A vendégek ellentámadásai nem okoztak különösebb gondot az Újpestnek, ezért hatott meglepetésként, hogy a 43. percben vezetéshez jutottak a zöld-fehérek. Rósa beadását az ötösön Botis kapta, aki kapura gurított, és a labda a vetődő Vlaszák kezéről jutott a bal sarokba. (0-1) A Ferencváros vezető gólja után egyenlíthetett volna az Újpest, de Bükszegi elrontotta a helyzetet.
A második félidő lendületes ferencvárosi támadásokkal indult, mégis az Újpest szerzett gólt. Rajczi a felezővonal tájékáról indult, lefutotta a védőket, Szűcs a tizenhatoson kívül eléje érkezett, lábbal igyekezett menteni, de a labda felperdült, és magas ívben szállva a kapuba hullott. (1-1) Nem sokkal az egyenlítő gól után csaknem félbeszakadt a mérkőzés, mert a nézőtérről követ dobtak Szűcs kapujához. A ferencvárosi kapus jelezte a játékvezetőnek, hogy nincs biztonságban, és levonul. Rövid tanácskozás után meggondolta magát, a rendezők figyelmeztették a nézőket, és folytatódhatott a mérkőzés. Jó volt az iram, a csapatok igyekeztek, de feltűnően sokat szabálytalankodtak a játékosok. Ebben az időszakban a Ferencváros kezdeményezett többet, az Újpest védekezésre kényszerült, ezt a feladatot viszont hibátlanul oldották meg a házigazdák. A Fradi-mezőnyfölény ellenére a 74. percben a lila-fehérek előtt kétszer is kínálkozott gólszerzési lehetőség. Előbb Polonkait szerelte szögletre az ötösnél Gyepes, majd a beívelt szögletet Tamási fejelte közelről mellé. A mérkőzés hajrája ismét az Újpest fölényének jegyében telt el, ám hiába hosszabbított a rendzavarás és az ápolások miatt hat percet a játékvezető, az eredmény már nem változott.
A magyar labdarúgás színvonalát tekintve az átlagosnál valamivel jobb mérkőzést láthattak a nézők. A csapatok akarata dicséretes volt. Talán még jobban élvezhették volna az összecsapást a szurkolók, ha a helyzetek befejezésénél nem hibáznak ennyit a játékosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!