Hírek

2004.10.21. 09:18

Csodalétesítmény épülhet Pilisvörösváron

A pilisvörösvári önkormányzat döntése alapján Budapest vonzáskörzetének legszebb sportlétesítménye épülhet fel 2006-tól.

Teszler Vendel

A pilisi városban 13 ezren élnek, a település vonzáskörzetében mintegy 30 ezren. Az utóbbi években rengetegen költöztek a környékre Budapestről.
A  vörösvári képviselő-testületben 2002-ben vetődött fel a szabadidőközpont megvalósításának ötlete – tájékoztatta lapunkat Bruckner Katalin, a helyi sportbizottság elnöke. Az önkormányzat 2003-ban ki is jelölte az építési telket. A városatyák kezdeti lelkesedése azonban pár hónap után alábbhagyott. A terület kisajátítása előtt nézeteltérés alakult ki közöttük a sportkomplexum tervezett helyéről. Pártállástól független, egyéni érdekek vezérelte vita zajlott a kérdésben. Közben az önkormányzat sportbizottsága gőzerővel dolgozott a terven, s hétmillió forintért elkészült a szabadidő- és közösségi központ megvalósíthatósági tanulmánya.
A képviselő-testület elfogadta az előzetes tanulmányt. Így elhárult az utolsó akadály a létesítmény területének kisajátítási eljárása elől. Ideális esetben 2005 végén, 2006 elején megkezdődhetnek a munkálatok. Az önkormányzat most tőkeerős befektetőket keres.

Óriási költségvetés

A beruházás tervezett költségvetése 3,5 milliárd forint. Első hallásra riasztónak hangzik az összeg, ám a részletek ismeretében már nem annyira. A többfunkciós csarnok alapterülete a tervezés során alaposan megnövekedett.

A sportcsarnok mellett ugyanis uszoda, strandfürdő, fitneszterem, füves labdarúgópálya és több kisméretű, aszfaltozott sportpálya is szerepel az elképzelésekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!