Hírek

2004.10.21. 01:07

Boldogság virágszirmokból

Képeket varázsol kertek és mezők virágaiból Pintérné Stefkovits Judit (55). A foglalatosság kedvtelésnek indult, s jövedelemkiegészítő tevékenységgé vált a gyógyszerész végzettségű aszszony számára.

Kováts Antal

[caption id="" align="alignleft" width="93"] Pintérné Stefkovits Judit sziromképet készít
[/caption]Alapanyagért nem kell messzire menni. A máriaremetei ház kertje tele van szép virágokkal. Az asszony biológus férjével gyakran járja a természetet, eközben is gyűjtve vadvirágot. – Kezdetben barátainknak, ismerőseinknek szánt képeslapokat állítottam össze szirmokból. Sokaknak tetszett. Idővel ezek fejlődtek faliképekké. Van, hogy meglátom a szirmokat és máris elképzelem, mi válhat belőlük. Máskor valamilyen kigondolt összeállításhoz keresek arra alkalmas virágokat – mondja.

A gyerekszobai törpéken, tündéreken, mackókon, nyuszikon és mesefigurákon kívül ünnepekhez kötődő képekké, angyalkákká, betlehemes jelenetté válnak keze nyomán a növények. Egy-egy alkotás elkészítése legkevesebb egy-két órát igényel. A közelgő télre gondolva, kötetekben várakoznak a polcon a lepréselt pipacsok, árvácskák, tulipánok, liliomok és rózsák. Szükség is lesz rájuk.

Tessék megpróbálni!

Préselt szirmokra, levelekre, egyéb növényrészekre, ragasztóra, csipeszre, kézügyességre, türelemre és sok-sok ötletre van szükség a virágképek készítéséhez. Tessék bátran megpróbálni! Még most sem késő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!