Hírek

2004.10.30. 05:50

Biztos a vádlott bűnösségében a rablók követője

Nagy E. D.

A Móron tett tanúvallomások ismertetésével folytatódott a Fővárosi Bíróságon a móri mészárlással vádolt Kaiser Ede és Hajdú Krisztián büntetőpere.
A bíró egy házaspár nyilatkozatait olvasta fel. Azokét, akik
a bankrablás idején a móri bankfióknál várakoztak arra, hogy lányuk és vejük kölcsönügyletüket elintézzék. A fiatalok a mészárlás áldozataivá váltak. Gyermekükre vigyázott a fiók előtt B. Attila. Ő teljesen biztos abban, hogy Kaiser az egyik tettes. A tanú szerint a vádlott társa egy alacsony, fekete ember volt. A férfi korábban Horváth Szilárdot is azonosította. Sőt egy másik felismertetésen egy statiszta bűnösségében is teljesen biztos volt. A tanú volt az, aki először jött rá mi történt a fiókban és riasztotta a hatóságokat.
A tárgyaláson hírközlési mérnök szakértőt és fegyverszakértőt hallgattak meg. Előbbinek a vádlottak mobiltelefonjainak, utóbbinak a rablásnál használt fegyverek elemzése volt a feladata. A fegyverszakértő szemléltette, hogyan nézett ki a gyilkos fegyver. Szerinte a töltényekből arra lehet következtetni, hogy a hangtompítót vagy nem szerelték fel rendesen, vagy házilag készítették a tettesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!