Hírek

2004.10.30. 07:12

Az Öreg Hölgy kivirult, minden vetélytársa irigyli

A Juventusnál a nyáron lezárult egy korszak. A csapat nem tudta sorozatban harmadszor is megnyerni a bajnokságot, s reményeihez képest korán elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától. Az elmúlt tíz év legeredményeseb olasz edzője, Marcello Lippi távozott a klubtól.

Dénes Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="294"] Zlatan Ibrahimoviccsal nagyon jól járt a Juventus. A svéd csatár ilyen látványos megmozdulásokra képes.
[/caption]A torinói klub vezérkara úgy döntött, csak drasztikus változtatásokkal lehet újra az ég felé fordítani a csapat szekerét. Megnyerték vezetőedzőnek Fabio Capellót, s ez a jelek szerint nagyszerű húzásnak bizonyult. A klub egykori játékosa a világ egyik legjobb edzője. Minden eddigi élvonalbeli klubjával bajnoki címet nyert:
a Milannal öt év alatt négyet is, majd a Real Madriddal és az AS Romával egyet-egyet. Személye szinte garanciát jelentett a sikerekre. Ám azt kevesen gondolták, hogy Capello ilyen gyorsan „öszszekapja” a csapatot.
Az új idényben ugyanis a Juve szinte csak nyerni tud. A bajnokságban nyolc forduló után öt pont előnnyel vezeti a tabellát, mindössze egy mérkőzésén nem győzött. Az „Öreg
Hölgy” még jobban szerepel a Bajnokok Ligájában: mind a három meccsét megnyerte. Aki ismeri Capello munkásságát, biztos volt abban, hogy a „Mister” az új idényre alaposan megerősíti a védelmét. Így tett. A vezetőség megszerezte neki Fabio Cannavarót, Jonathan Zebinát és a középpályán rengeteg labdát begyűjtő, brazil Émersont. Utóbbi kettő tulajdonképpen követte korábbi edzőjét Rómából Torinóba. Cannavaro, a válogatott csapatkapitánya más eset: ő nem érezte jól magát az Internél, ráadásul klubja sokallta a fizetését. A Juve korábbi parmai játékosok alkotta védőbrigádja viszont nagyon szeretett volna újra együtt játszani Fabióval. A szándékból tett lett: immár Cannavaro újra együtt játszik Thurammal és Buffonnal, nyolc bajnoki és három BL-mérkőzésen mindössze két gólt kaptak!
Capello esetében hozzászokhattunk már ahhoz is, hogy az edző ragaszkodik az alapcsapatához. Most is, ha csak teheti, ugyanazt a gárdát küldi pályára. Buffon a kapus, előtte Zebina, Thuram, Cannavaro és Zambrotta a négy védő, Camoranesi, Émerson, Nedved és Appiah a négy középpályás, s – Trezeguet sérülése óta – Ibrahimovic és Del Piero a két csatár. Nehéz ennél ma erősebbet mutatni Európában!

Világsztárok alkotják a Juventus együttesét

Gianluigi Buffon

Szülei országos bajnok atléták, nővérei híres röplabdázók voltak – ám a legkisebb vitte a legtöbbre a családból.

Lilian Thuram

A francia világ- és Európa-bajnok védőt édesanyja papnak szánta. Szerencsére futballista lett – ezen a pályán a világ legjobbja lett a jobbhátvédek között.

Fabio Cannavaro

Hajdanán Nápolyban ifistaként Maradonát csodálta, immár ő a válogatott kapitánya.

Pavel Nedved S

zinte orvosi csoda: hogyan lehet két tüdővel ennyit futni?

Émerson

Hosszú évek után ő a Juve első brazilja. Két éve egy edzésen beállt védeni, megsérült, s ezért lemaradt a vb-ről.

Alessandro Del Piero

2004-ben eddig meglehetősen gyengén játszott, aztán október elején megtáltosodott.

Ale, Ale, azaz Alessandro Del Piero, a Juventus szimbólumának újjászületése

Kút

A Juventus csapatkapi-tányának nem ment a játék az elmúlt hónapokban. Néha már klubja szurkolói is kikezdték. Ám októberben nagyon jól megy neki, az utóbbi két bajnokin például három gólt is lőtt.

Család

Nagyon zárkózott ember – volt. Élettársa, Sonia azonban megértette vele, hogy nem bújhat el teljesen a nyilvánosság elől.

Pénz Úgy tartották róla, szereti a pénzt. Volt neki bőven belőle, az ezredforduló környékén ő volt a világ legjobban kereső játékosa. Az utóbbi időben, mint mondja, elsősorban édesapja halála megváltoztatta. Azóta azt tartja, mit sem ér a pénz, ha nem tudsz vele azon segíteni, akit nagyon szeretsz.

Színész

Egyszer bevallotta, ha nem futballozna, talán színészként próbálkozna. Ezért is vesz részt olyan lelkesen

reklámfilmek forgatásásán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!