Hírek

2004.10.29. 22:07

Az emlékezés tolvajai

Többmilliónyian látogatnak ki az ország temetőibe. A zsebtolvajok és a rendőrség is készül a halottak napjára.

Szemán László

Néhai nagyapám mondta egyszer, hogy halottak napján élettel telik meg a temető. Mindanynyiunknak vannak halottai, akikre ha máskor nem is, de november elsején szeretettel és tisztelettel emlékezünk. A 21. század eleji őrület miatt már a múlt hét vége óta tízezrek látogatnak ki a temetőkbe. Virágot, koszorút visznek szeretteik sírjára, gyertyát gyújtanak. Most hétvégén és hétfőn milliók mennek az emlékezés virágaival.
Kevés embernek jut ilyenkor eszébe, hogy az emlékezés tolvajai is készülnek. A bűnözőnek a temető sem szent hely, hanem kiváló terep a lopásra. Csakúgy, mint az ilyenkor zsúfolt vonatok, autóbuszok, villamosok, és a metró. A bűnöző szívtelenül meglopja az időseket, elesetteket, a gyengéket és az óvatlanokat.
A temetők kezelői megerősítették a biztonsági őrséget, ám a rendőrség is készül. Egyenruhások mellett civilbe öltözött rendőrök is figyelnek a zsebtolvajokra. Ám leginkább mi figyeljünk egymásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!