Hírek

2004.10.19. 01:35

Aláírás az új alkotmányért

Lengyel János

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke tegnap elsőként látta el kézjegyével azt az aláírásgyűjtő ívet, amelyet a Harmadik Oldal Magyarországért Egyesület (HOM) azért indított útjára, hogy a parlament vitanapon tárgyaljon az új magyar alkotmány megalkotásának lehetőségéről. Ehhez 50 ezer aláírás kell.
– A szakmai munkára mondtam igent – nyilatkozta a házelnök –, hogy a jogállamiság szilárd sziklára épüljön Magyarországon.
– A véleménynyilvánító népi kezdeményezés célja, hogy hazánknak új, stabil és egységes alaptörvénye legyen – mondta Gyenesei István, a HOM elnöke. Hozzátette: a politikai megosztottság okán várhatóan 2006 után születhet meg az új alaptörvény.
– Most nincs esélye egy új alkotmánynak, hanem a kemény munka ideje jött el. Az előkészítésé a főszerep – hangsúlyozta Herényi Károly, az MDF parlamenti frakciójának vezetője.
Rogán Antal, a Fidesz-MPSZ frakcióvezető-helyettese nem ismerte a kezdeményezés tartalmát. A kétharmados törvények  keresztülvitelét azonban ő sem tartja időszerűnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!