Hírek

2004.10.21. 09:26

A Real Madrid megmentője

Michael Owen – amióta a Real Madridhoz szerződött – az ötödik legmagasabb jövedelemmel dicsekedhet a nagyvilág összes futballistája között. De hogy az ötödik legjobb is lenne egyben? Ezt még Madridban is vitatták az elmúlt hetekben. Egészen kedd estig.

Dénes Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="259"] Örül a világ ötödik leggazdagabb labdarúgója.Éves jövedelméből, körülbelül két és fél milliárd forintból, öt magyar NB I-es csapatot is el tudna tartani.
[/caption]Bár minden, a Liverpool első csapatában töltött teljes bajnoki idényében ő volt a „vörösök” házi gólkirálya, 2004 tavaszán nagyon sok bírálatot kapott. Még azt is felhánytorgatták neki, hogy két éven keresztül nem tudta megközelíteni remek formáját, amelynek elismeréseként 2001-ben Európa legjobb játékosának választották. Utána azonban gyakori sérülések kínozták, csökkent az önbizalma. Őrizte „jó kisfiús” imázsát, s ez sokszor kisegítette. Még akkor is, amikor nyilvánosságra jutott, hogy nagyjából 12 millió forintnak megfelelő fontot bukott el lovakra és futballmeccsekre fogadva. Ne sajnáljuk azért nagyon érte: ennél már liverpooliként is többet keresett – hetente. Amióta a Real Madridhoz szerződött, még gazdagabb. Ahogy a Real Madrid minden külföldi nagymenője, Roberto Carlos kivételével, ő is több mint hatmillió eurót keres csak a klubjában évente. Eleinte azt mondták Madridban, nem éri meg a pénzét. Még a klub hívei között is többen voltak, akik úgy gondolták: nem Michaelt kellett volna megvenni. Inkább a védelmet lett volna érdemes megerősíteni. Az angol csatárnak nem is volt szerencséje. Nagyon jól kezdett, de aztán megsérült. Még az is felvetődött, hogy a téli átigazolási időszakban esetleg visszatér Angliába, az Arsenalhoz…

A Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt Garcia Remón edző úgy gondolta, Raúl, Ronaldo és Owen együtt is megfér a csapatban. Jó döntés volt. Michael Owen szerezte a mérkőzés egyetlen találatát.
Az első, a Real Madridban szerzett gólját.

Michael James Owen élete

1979. december 14-én született Chesterben.

Édesapja az Everton profi játékosa volt.

Michael Walesben nőtt fel, később a családjának megvette az egész utcát.

1995-ben kötötte első szerződését a Liverpoollal.

1997. május 6-án játszotta első bajnokiját.

1998. február 11-én a 20. század legfiatalabb angol válogatottja lett.

Csodagólt lőtt a franciaországi Mondialon.

2001-ben öt kupát nyert a Liverpoollal. Huszonkét évesen Európa legjobbjának választották.

Élettársa gyerekkori szerelme, Louise Bonsall, lányuk, Gemma Rose 2003. május 1-jén született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!