Hírek

2004.10.15. 11:12

A nagy visszatérő

Néhány napja Kiss Szilárd, a női kézilabda-válogatott új kapitánya kijelölte a decemberi magyarországi Európa-bajnokságra készülő keretét. Az olimpia előtti felkészüléshez képest csupán egyetlen változás van: visszatér Siti Beáta, aki a 2001-es vb után lemondta a válogatottságot.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="254"] Siti Bea a 2000-es Európa-bajnokság legjobbjának bizonyult. Most újabb kontinensbajnokság következik…
[/caption]– Két hete, Fehérvárott keresett meg a kapitány. Elmondta a feltételeit, s adott egy hetet, hogy eldöntsem, van-e még bennem tűz és vállalom-e a felelősséget – mondta az irányító. – Én pedig örömmel mondtam igent. Kicsit úgy éreztem, hogy három éve, az olaszországi vébé után félbehagytam valamit. Nem sopánkodtam az elmaradt lehetőségekért, s az athéni olimpia alatt sem éreztem hiányt. Igaz, tudtam, hogy Mocsai Lajos irányítása alatt nem kerülök be a válogatottba, mert nem is akarok vele együtt dolgozni. Ráadásul az elmúlt évek nekem sem sikerültek. A dániai kaland sem alakult a legtökéletesebben, itthon meg hamar megsérültem. Sajnos, mégis játszottam, aztán műteni kellett. Az utóbbi időben viszont egyre jobban megy és boldogan jövök a válogatotthoz. Tudom, hogy újra be kell állnom a sorba, de ez természetes. Úgy gondolom, hiába a korábbi 8-10 jó évem, mindig a legjobb 14-16 ember szerepeljen. Kicsit izgulok, mint régen, de ez biztató.
A játékosok közül már csak Farkas Ági és én mondhatjuk el, hogy játszottunk az itthoni világbajnokságon, ami felejthetetlen élményt adott. Szeretném újra átélni azt a hangulatot. Külön öröm, hogy megint együtt készülhetek Eszter húgommal, s természetesen ahogy korábban, most is egy szobában leszünk az edzőtábor alatt. Így legalább nem csak telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot. Csak ne kettőnk között döntsön a kapitány az utolsó keretszűkítésnél!

Névjegy

Született: Nagykanizsa, 1973. szeptember 23.

Magassága, súlya: 176 cm/68 kg

Eddigi klubjai: Nagykanizsai Olajbányász, Dunaferr, Ikast, Cornexi

Sikerei: olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, vb 5., Európa-bajnok (a torna legjobb játékosa), Eb-bronzérmes, BL-, KEK- és kétszeres EHF-kupa-győztes, kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!