Hírek

2004.10.15. 12:05

A nagy cégek az épületek érzésvilágát is nézik

A hagyományos ingatlanügynöki tevékenység végét jelzi, hogy a multinacionális vállalatok szaktanácsadóra bízzák irodájuk megkeresését.

Fehér Lajos

Ma már mindennapi esemény, ha egy globális cég adminisztratív tevékenységét a nyugat-európai költségszínvonal alatti, de azzal azonos minőségű kelet-európai környezetbe akarja áthelyezni. Az iroda megtalálása összetett feladat, melynek elvégzését újabban szaktanácsadóra bízzák. A szakember a vállalat szempontrendszerei alapján az irodaház funkcionális és fizikai tulajdonságait vizsgálja, s emellett újabban az épület „érzésvilágát” is.
A tanácsadó első lépése a mérhető tényezők vizsgálata, azaz a szintek megoszthatósága, a megközelíthetőség és a dolgozók számához igazított alapterület megtalálása. Mind fontosabb az épület biztonsága és ellenőrizhetősége. A második lépésben a környezetet, tehát a szomszédos épületet, az adott kerület fejlesztési terveit, a környéket és a közlekedést, valamint a lakosságot vizsgálják. Újabban alapvető jóléti funkció, hogy legyen az épületben szauna és fitneszszalon is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!