Fejlesztés

2022.03.16. 20:00

Újabb emeletes vonatok az esztergomi vonalon: már 18 járattal utazhatunk

Szerdától kezdve hétköznaponként már tizennyolc Stadler KISS emeletes motorvonat közlekedik a Budapest-Esztergom vasútvonalon – hangzott el a budapesti Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.

W. P.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik legforgalmasabb elővárosi vonalon először tavaly november 2-án közlekedett emeletes szerelvény. A flotta azóta folyamatosan bővül, már a délutáni csúcsidőben is utazhatunk Stadler KISS vonatokkal.

Soha nem látott fejlődés

A MÁV-Start Zrt. szerdai sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: a 176 éves magyar vasúti közlekedés az elmúlt években soha nem látott mértékben fejlődött, hiszen versenyképesebb, biztonságosabb, kényelmesebb és gyorsabb is lett.

Esztergomot, Dorogot, Leányvárt és Piliscsévet közvetlenül érinti az újabb bővítés.
Forrás: Feleki Marietta / Kemma.hu

– 2010 óta Magyarországnak vasútbarát kormánya van – jegyezte meg, majd hozzátette, hogy ebben az évtizedben mintegy 2 ezer milliárd forintot fordítanak majd a gördülőállomány felújítására.

Már 9 vonatpár közlekedik

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Pest megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta: korábban azt jelezték a térség lakosai, hogy a reggeli órákban még mindig kapacitásbővítésre lenne szükség. Most sikerült újabb célt elérni, ugyanis most már kilenc vonatpár teljesít szolgálatot.

Örülhetnek a diákok is

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere, a Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének kormánypárti jelöltje szerint a mai nap nagy öröm a térségnek, hiszen Esztergomot, Dorogot, Leányvárt és Piliscsévet közvetlenül érinti a bővítés. Véleménye szerint rengeteg diák jár Budapestre, akik a korszerű vonatokat előnyben részesítik a többi közlekedési eszközzel szemben.

Az esztergomi vonalon már 18 emeletes szerelvénnyel utazhatunk.
Forrás: Beküldött

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy az elmúlt időszak legjobban sikerült vasúti fejlesztése az esztergomi vonalon valósult meg, az utasszám a felújítás és villamosítás eredményeként megháromszorozódott.

A MÁV tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvarról munkanapokon 4:40-kor, 5:10-kor, 7:51-kor, 10:21-kor, 13:21-kor, 14:51-kor, 16:21-kor, 17:51-kor és 19:21-kor, Esztergomból pedig 6:05-kor, 6:35-kor, 9:05-kor, 12:05-kor, 15:05-kor, 16:35-kor, 18:05-kor, 19:35-kor és 21:05-kor indul emeletes motorvonat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!