Vívás

2024.07.09. 20:00

Nagy kitartás és szorgalom juttatta el Muhari Esztert az olimpiáig

A 21 éves, Bányász tehetsége is letette esküjét július 8-án. Muhari Eszter egy interjúban fejtette ki a klubjának, hogyan érzi magát az ötkarikás játékok előtt.

Kemma.hu

Hétfőn, ünnepélyes keretek között letette az esküt a Magyar Olimpiai Csapat. Az eseményen beszédet mondott Sulyok Tamás köztársasági elnök, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Mindegyik sportoló számára megható és kiemelt rendezvény volt, ahol Muhari Eszter, a Tatabányai SC párbajtőrözője is jelen volt. Egyesülete egy interjút készített vele, az ő kérdéseikre válaszolt a négyszeres egyéni magyar bajnok.

Muhari Eszter, a TSC tehetsége
Muhari Eszter, a TSC párbajtőrözője
Fotó: @PHOTOPAVIA / Forrás: hunfencing.hu

Összehozták a magyar csapatot

Eszter őszintén elárulta, hogy nagyon megható volt számára a a budapesti Művészetek Palotájában megrendezett ünnepség.

– Már a tokiói olimpia előtti fogadalomtételen is arra vágytam, bárcsak ott lehetnék. Valóban összehozza a magyar csapatot egy ilyen esemény – fogalmazott a fiatal tehetség.

Arra a kérdésre, hogy 21 évesen hogyan jutott el az olimpiára, azt felelte, hogy ennek a titka a kitartás, a szorgalom és az alázat. Véleménye szerint ezen „összetevők” elengedhetetlenek ahhoz, hogy bárki is eljusson ilyen szintre.

Megvan a lendület

Az elmúlt időszakban igen szép eredményeket ért el a Bányász sportolója. Az idei, bázeli Európa-bajnokságon a két tatabányai, Gnám Tamara és Muhari Eszter, valamint Nagy Blanka és Dékány Kinga alkotta csapat ezüstérmes lett. Hangsúlyozta, hogy természetesen megvan a lendület, mostanra már minden nap az olimpiáról szól, máshogy ez nem is működhetne. Magát az eseményt nagyon várja már, a fejében már él, ahogy a Grand Palais pástjain vív. Az is külön segít a motivációján, hogy a fogadalomtétel alatt olyan kimagasló sportikonokkal találkozhatott, akikre felnéz.

Mint minden sportoló esetében, Muhari Eszternél is kíváncsiak voltak a kérdező, hogy mit vár magától. A válasz egyértelmű volt.

Nem fogalmazódott meg bennem konkrét eredmény, a vívásban bármi megtörténhet. Tudom, hogy bennem van az eredmény, szeretném kihozni magamból a maximumot.

A felkészülési időszak végére értek

Nem sok van már hátra az ötkarikás játékok elrajtolásáig, az országok a labdarúgó Eb mellett már nagy olimpiai lázban is égnek. Az utolsó két hétben Eszterék Tatán, Pécsen és Budapesten edzőtáborozik csapatuk. 

Csoportkép
A Magyar Olimpiai Csapat csoportképe
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában