Amerikai futball

2024.06.29. 18:09

Harmadik helyen zárta a szezont a Mustangs

Idegenben lépett pályára a tatabányai együttes. A Mustangs nem nyert ellenfelük ellen, így nem jutottak be a döntőbe, a szezon harmadik helyezését azonban sikeresen megszerezték.

Kemma.hu

Június 29-én rendezték a Tatabánya Mustangs és a Diósd Saints közötti elődöntőt. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén találkozott a két csapat, a finálé előtti megmérettetésen pedig szintén egymással vívtak meg. A június végi párharcon a nyári kánikula közepette vonultak pályára a csapatok a nagyon fontos összecsapáson.

Sokat repült a sárga zászló

Az első negyed nem hozott pontokat, kemény védelmi teljesítményt viszont annál inkább. Egyik klub sem remekelt a támadóvonalon, hiszen a defenzív osztag meg tudta akasztani az offenzívákat, legyen szó futásról, vagy passzról. A Tatabánya jól teljesített az első félidőben, a passzsiettetésük is jól működött, hiszen a nem túl mozgékony diósdi irányítót többször meg tudták zavarni a Komárom-Esztergom vármegyei csapat játékosai. 

Dobogós a Mustangs
Dobogós a Mustangs (fehérben)
Fotó: Váradi-Király fotó

A továbbiakban is a védelem volt a főszereplő

A második felvonásra valamilyen szinten csökkent a sárga zászlók bedobása és az első pontok is megszülettek. A Diósd Saints közeledett a tatabányaiak endzone-jához, a védőket azonban nem tudták megtörni, így field goal-hoz folyamodtak, melyet sikeresen értékesítettek. A negyed további részében folytatódott a védelmi vonal remeklése, a Mustangs minden veszélyesebb kísérletet sikeresen tudott megakadályozni. 

Sérülés is történt, a tatabányai amerikai focistát, Kiss Tibort kísérték le a pályáról, ami erősen hátráltatta a csapatot a mérkőzés további részében. Az utolsó percekben Misztl Benedek is megmutatta a nézőknek tudását, nagy passzt szerzett meg a fekete mezesektől.

A harmadik negyed elején óriási hibát vétett a Tatabánya Mustangs: puntra készülődtek, a Saints csapata azonban blokkolta őket, majd megszerezte a labdát és befutott az endzone-ba. Az eset után sikeresen abszolválták a kétpontos kísérletet is, mellyel 14-0-s eredménnyel folytatták a mérkőzést. 

Az ezt követő Mustangs drive szépen sikerült, egészen a Saints öt yardosáig cipelték a tojáslabdát. A kijelölt helyre itt már bejutott a labdával a Tatabánya, azonban a támadóosztaguk szabálytalankodása révén nem volt érvényes a touchdown, mindezek mellett Tóth Patrik megsérült a periódus végére érve.

Dobogósként zártak a musztángok

A negyedik felvonást erősen kezdték a vendégek, hiszen sikeresen megszerezték a csapat első TD-jét, az extra pontot szintén berúgták, ezzel hét pontra csökkentve lemaradásukat. 

Sokáig azonban nem örülhettek: percekkel később a szentek vették vissza a ritmust, a megszerzett hat pont után a labdát azonban elveszítették az extrakísérlet közben.  

A sérülések is befolyásolták a végeredményt, azonban a tatabányaiak két szezon után kiemelkedően játszottak az évad egészében, így motiváltan várhatják a következő idényt.

Mustangs
Magas intenzitással teljesítettek a játékosok
Fotó: Király-Váradi fotó

Amerikai futball, 2024, Coors Divízió I., elődöntő
Diósd Saints - Tatabánya Mustangs 34-7 (0-0; 6-0; 8-0; 20-7)

Diósd, Diósd Saints Amerikai Football csapat pályája.

Tatabánya: Kiss, Misztl, Molnár D., Takács, Kövecses, Nacsa, Tóth, Dávidházy B., Szabó, Magyar B., Tápai, Nagy, Lizakovszky G., Kovács M., Hribár, Lizakovszky B., Molnár L., Mátrai, Molnár Á., Arató, Lődi, Malinovszki D., Kilencz, Ernszt, Bartus, Juhász, Bakajsza, Jäger, Kuhár, Kovács B.,  Horváth, Nyiri, Bihacker, Malinovszki Á., Kiss, Botka G., Bodnár, Baricza, Magyar G., Igaz, Hegedűs, Maszlavér, Dávidházy B.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában