Autósport

2024.06.19. 13:34

Újabb elképesztő teljesítmény Hernádi Ildikótól

Megrendezték a Magyar Szlalom Bajnokság harmadik fordulóját. A versenyen a két lánytestvér, Hernádi Ildikó és Hernádi Kitti is elindult, előbbi a dobogó legfelső fokát is elérte.

Petrik József

A szlalomosok számára már-már ikonikus Kakucs Ring elnevezésű pálya adott otthont – minek másnak, mint – a Magyar Szlalom Bajnokság 3. fordulójának. A kiváló tatai versenyző, Hernádi László, itt most két rendkívül ügyes lányát küldte csatába. 

Hernádi László és Lánya, Ildikó
Fotó: beküldött

Hernádi Ildikó, a szlalom pályákhoz nagyon szélesnek és hosszúnak tűnő (egyébként az is – a szerző) Mitsubishi Lancer Evo VIII-at a viadalon szinte kifogástalanul terelgette. Ám a kisebb, de nagyon erős Hondával hajtó Kachichian Luciennen-t nem tudta legyőzni, tudtuk meg Ildikó édesapjától.

– A többi hölgyet főlényesen maga mögött hagyva, a női kategória második helyét szerezte meg – mesélte büszkén a Kakucs Ringi történéseket Hernádi László. – Emellett, a főleg felnőtt férfiak uralta kategóriában is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Hernádi Kitti a juniorok között próbált meg újra dobogós helyezést elérni, de Mitsubishi Coltja nem volt ebben partner, és meg kellett elégednie a pontszerző hatodik hellyel. A verseny után hosszú utazás és rövid alvás várt a Hernádi családra, ugyanis másnap reggel már Zágrábban a Horvát bajnokság 4. futamán állt rajthoz Ildikó és édesapja.

Ildikó végig nagy csatát vívott a többszörös női bajnokkal, az év női autóversenyzőjével, Iva Damarija-val. A nagyobb Hernádi-lány azonban a korát meghazudtolva a méretes Mitsubishit a szűk szlalom pályán olyan remekül és precízen vezette, hogy megnyerte a női kategória küzdelmeit. Ezen túl pedig a junioroknál – rengeteg fiú között is – egy értékes harmadik helyezést szerzett. Horvátországban ugyanis a junior korosztály a 18 évestől 23 éves korig terjed.

Azaz a közelmúltban rendezett két verseny Ildikó számára négy gyönyörű trófeát, csodaszép virágcsokrokat, az első helyért járó Sparco kormányvédőt, valamint rengeteg értékes pontot hozott.

A dobogó tetején Hernádi Ildikó, aki győzni tudott Horvátországban
Fotó: beküldött

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában