Rögbi

2023.11.22. 08:00

Első győzelmét aratta az Apródok

Simán nyert az esztergomi csapat.

Kun Attila

Az Apródok (piros-feketében) első győzelmét aratta

Forrás: Esztergomi Vitézek

Rögbi, NB II., férfi, XV’s, 6. forduló 
Haramiák–Esztergomi Apródok 5–57 (0–26) 
Gyömrő, vezette: Böröndi T. 
Esztergom: Varga, Köbli, Bereczki, Sovány, Marosy, Stiglmayer, Lakatos, Hullár 10, Bíró 17, Iván 5, Fehér, Nagy 15, Sitku, Börzsei, Gódor 5. Csere: Pünkösti, Szabó, Major, Suiogan 5. Edző: Sőlősi Darius. 


Az idei utolsó találkozójára nagy edzéslátogatottság mellett készült az Apródok, de a játékot kevesen tudták vállalni, így öt első osztályú játékos is besegített a csapatnak. Az összecsapás kiváló hangulatban kezdődött és a vendégek már az 5. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban sem vettek vissza a tempóból a vendégek, szebbnél szebb támadások mellett kőkeményen védekeztek, aminek meglett az eredménye, hiszen az első játékrészt 26–0-s vezetéssel zárták. 
A térfélcserét követően sem változott a játék képe, az Apródok továbbra is kézben tartotta a mérkőzést és az első percben egy céllal jelezte, hogy nem lankadt a lelkesedése. Ezt még további három cél követte, ráadásul Bíró is értékesítette a jutalomrúgásokat, így 52 pontosra nőtt a vendégcsapat előnye, ekkor szerezte egyetlen célját a Haramiák. Érdekesség, hogy ezt az első osztályban jelenleg is az Esztergomi Vitézeknél játszó Volentér szerezte. Az utolsó pontokat is az Apródok szerezték, akik szezonbeli első győzelmüket aratták és a negyedik helyre jöttek fel a Fekete Sasok kizárása miatt hatcsapatosra szűkülő mezőnyben. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában