Kézilabda

2022.07.05. 14:36

Az újonc ellen kezdi meg a szezont a Tatabánya

Sorsoltak a kézilabda NB I.-ben, szeptemberben indul útjára a labda Magyarországon, az első három találkozóból kettőt itthon vív a Grundfos.

Herczeg István

Fotó: Hagymási Bence

Az MKSZ elkészítette az NB I.-es bajnokságok sorsolását, így kiderült, hogyan alakul a Grundfos Tatabánya KC menetrendje a bajnokságban. Mindkét nemnél szeptember 4-én rendezik az első fordulót, mindkét alapszakasz május 28-én ér véget. A férfiaknál a bajnoki döntőre május 29.–június 11. között kerül sor. A kék-fehérek első ellenfele a Budai Farkasok lesz. Az NB I/B bajnoka így egyből egy nehéz meccsel ízleli meg az első osztály ízét, de a Tatabánya számára sem lesz egyszerű rögtön az újonc otthonában rajtolni. A Grundfos az első hazai meccsét szeptember 11-én játssza, ráadásul rangadót, hiszen a Ferencváros érkezik majd az új sportcsarnokba. Az előző szezonban is parázs meccseket vívott egymással a két gárda, így az átalakult Kék Tigrisek győzelemre fognak törni a zöld-fehérek ellen. Egy héttel később szintén otthon játszik a gárda, méghozzá a Csurgó ellen, ami szintén nem ígérkezik egyszerű feladatnak, látva az előző szezont. 

A negyedik fordulóban aztán minden eddiginél nehezebb feladat vár a Tatabányára, hiszen a Veszprém lesz az ellenfél idegenben, így az első három találkozón kell igazán lendületet venni, hogy a piros-fehérek ellen lehessen esély. A címvédő Szeged elleni találkozóra a nyolcadik fordulóig kell várni, november 6-án utazik majd klubunk Csongrád-Csanád megyébe. A 2022-es naptári év utolsó találkozóját a jelen kiírás szerint majd december 18-án rendezik meg, amikor a Dabas látogat Tatabányára, míg 2023-ban az első bajnoki mérkőzésig február 12. napját kell megvárni, akkor az első forduló "visszavágója" lesz terítéken, azaz a Budai Farkasok látogatnak a Kék Tigrisekhez. A bajnokság utolsó fordulóját, 2023 májusában majd Dabason rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában