Izland jön

2020.01.15. 14:00

Kitesz magáért Tatabánya a kézilabda Eb-n: a magyarok gólkirálya is kék-fehér

A férfi kézilabda Európa-bajnokság már most sem mentes a meglepetésektől, elég, ha csak a világ- és olimpiai bajnok franciák kiesését említjük. De könnyen előfordulhat, hogy a szintén olimpiai- és vb-győztes dánokat a magyar válogatott búcsúztatja.

Petrik József

A férfi kézilabda Európa-bajnokságon könnyen előfordulhat, hogy a szintén olimpiai- és vb-győztes dánokat a magyar válogatott búcsúztatja.

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

A magyar válogatott eddigi váratlanul jó szerepléséről a Grundfos Tatabánya KC elnökével, Marosi Lászlóval beszélgettünk, ami nem véletlen, hiszen a klub négy kézilabdázót is ad a nemzeti csapatnak a kontinensviadalra.

– Az tény, hogy ez az Eb már a korai fázisában, a csoportkörök során is produkált meglepetéseket – emelte ki a tatabányai sportvezető. – Bevallom, nem is tudnék egy biztos befutót vagy favoritot megnevezni, azaz nincs olyan csapat a kontinensviadalon, amelyik egyértelműen esélyes lenne a végső győzelemre. A sorsolást követően viszont azt tudtuk, hogy milyen nehéz csoportba került a válogatottunk, de persze reménykedtünk. Ehhez képest eddig szenzációsan teljesítettek a fiúk.

A tatabányai klubelnök azt is megjegyezte, hogy a lendületben lévő Izland ellen sem lesz egyszerű dolga ma este a magyar válogatottnak, jelenleg ugyanis a két továbbjutást érő helyre még három együttes pályázik.

Jó érzés, hogy a magyarok is ebbe a társaságba tartoznak, az pedig külön öröm, hogy a válogatott eddigi remekléséből a tatabányai játékosok is jócskán kivették a részüket.

– Úgy gondolom, az eddig látottak alapján megérdemelnénk, hogy folytathassuk az Eb-t – jegyezte meg Marosi László. – De mint tudjuk, minden nap, minden mérkőzés más és más. Szerintem az eddig meggyőző Izland ellen is ki lehet harcolni a továbbjutást érő helyezést. Az számunkra pedig külön büszkeség, hogy négy játékosunk is meghatározó tényezőnek számít, és ezt a teljesítményükkel vívták ki. Balogh, Győri, Hornyák és Sipos is jól oldotta meg az eddig ráosztott feladatokat.

A klubelnök mellett a szakma is dicséri a tatabányaiakat. Sipos Adriánnál különösen a védőmunkát emelik ki, Győri Mátyásnál azt, hogy gyakorlatilag egyedüli irányítóként áll helyt, Hornyák Péter gólra törően játszik a szélen, míg Balogh Zsolt a csapat legeredményesebbje, 14 góllal. Így várjuk a január 15-i, Izland elleni sorsdöntő találkozót.

(Borítóképünkön Balogh Zsolt, a magyar góllövő lista vezetője)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!