megmérettetés

2019.01.22. 16:53

Taktikai Lövész Európa-bajnokságra készülnek az esztergomi sportlövők

Sikeres évet tudhat maga mögött az Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub.

W. P.

Forrás: beküldött kép

Tíz aranyéremmel, nyolc ezüstéremmel és tizenegy bronzéremmel lehettek gazdagabbak a sportolók. Az Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub 2017-ben kelt igazán életre, amikor is újrakezdődtek a rendszeres edzések.

Elsődleges céljuk az volt, hogy a sportolók biztonságos fegyverkezelését, fegyverrel történő mozgáskészségét fejlesszék. Nyilvánvalóan az erre legalkalmasabb helyszín a verseny lehet, hiszen ott a feszültség és az izgalom mellett rengeteg rutint szerezhetnek.

Ennek megfelelően több viadalon is részt vettek, a vezető lövészek pedig minden segítséget megadtak a tagoknak.

Az előző évben a legeredményesebb versenyző Kobezda Andrea lett, aki több alkalommal is aranyéremmel zárta az éppen aktuális lövészetét.

A klub életében szinten jelentős mérföldkőnek számít, hogy Peller Balázs, Vén Zsolt és Hegyesi Gergely személyében tavaly vizsgázott három hazai versenybíróval, valamint Kobezda Andreának köszönhetően nemzetközi versenybíróval erősítik a Magyar- és a Nemzetközi Sportlövő Szövetséget.

Az előttük álló esztendőben sem unatkozhatnak a sportlövők (Fotó: beküldött kép)

A 2019-es esztendő újabb feladatokat tartogat a lövészek számára. Májusban nagyon fontos megmérettetés vár rájuk, hiszen a Taktikai Lövész Európa-bajnokságon rutinos, tapasztalt lövészvezetők mérettetik meg magukat.

A két évvel ezelőtti kontinensviadalon siker koronázta a szereplésüket, ugyanis Kobezda Andrea, Keresztesi Zsolt és Mechler Zoltán egyaránt a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Néhány hónappal később páros szituációs versenyen is elindulnak az esztergomi versenyzők. A szeptemberi rangos viadalon ismét esélyesként szállnak harcba és szeretnék megismételni a tavalyi jó eredményt.

2018-ban ugyanis a Kobezda–Czéh páros aranyérmes lett. Ezeken kívül több önvédelmi IDPA szituációs lövészversenyen is el szeretnének indulni, ahol kellő rutinra tehetnek szert.

Az egyesület a Magyar Sportlövő Szövetségnek, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetségnek, valamint a Honvédelmi Sportszövetségnek tagjaként egyúttal versenyzési és fejlődési lehetőséget is biztosít a magyar lövésztársadalomnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában