Előadás

2024.06.10. 09:04

Színjátszó csoportok mutatkoznak be a Jókai Napokon

Ötvenkilencedik alkalommal rendezik meg június 11. és 16. között Észak-Komáromban a Jókai Napok országos színjátszó fesztivált.

Körtvélyfáy Dina

A sziakomarom.hu azt írta, nyolc színjátszó csoport érkezik Jókai Mór szülővárosába júniusban, hogy bemutassák friss előadásaikat a szakmai zsűrinek, amelynek Hizsnyan Géza színházi szakember, Michač Gábor báb-, jelmez- és díszlettervező, Sereglei András színész, rendező, Szabó Csilla drámapedagógus, rendező, kultúraszervező és Varga Emese dramaturg, a Komáromi Jókai Színház művészeti vezetője lesznek tagjai, illetve a közönségnek. Az előadásokra a belépés díjtalan lesz.

A Jókai Napokon nyolc színjátszókör mutatkozik be
A Jókai Napokon nyolc színjátszókör mutatkozik be
Fotó: ESZTER PALINKAS / Forrás: sziakomarom.sk

Fellép a rétei RÉVISZ Vidám Színpad, a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium MEG+s(z)avaztuk Diákszínjátszó Csoportja, a FIKSZ, Füleki Irodalmi KisSZínpad, a kassai KGSzT Diákszínpad, a NYEKK, Nyitrai Egyetemisták Kínjátszó Köre, a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad, a pozsonyi PoSzaTa egyetemi színpad és a komáromi GIMISz Diákszínpad.

Tematikus séta is indul Jókai nyomában

A Jókai Napokra kísérőrendezvényekkel is készülnek. Fabó Tibor Jászai Mari-díjas színművésszel június 13-án beszélgetnek, másnap pedig a művelődési központ elől indul tematikus séta Jókai nyomában, Szabó Csekei Tímea művészettörténész vezetésével, Fabó Tibor közreműködésével 15 órakor.

Érkeznek vendégelőadók is, a Gurigongo Symposium, a Komáromi Jókai Színház és a VŠMÚ pozsonyi színművészeti egyetem. Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Cooltúrázók Gyermekcsoportja, az Eötvös utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Színt Vivők Színjátszó Csoportja is fellép.

A komáromi Kultúrpalotában zajló építkezési munkálatok miatt a múzeumkertet is lezárták, ezért Jókai Mór szobrának ünnepélyes megkoszorúzása az idén elmarad. A Jókai Napok díjait június 15-én 19 óra 30 perckor osztják ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában