Kiállítás

2024.01.14. 07:25

Tatai öregdiák tart festménykiállítást alkotásaiból a Talentum Szakgimnáziumi épületben

Ollé Dániel, a tatai Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium öregdiákja, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának ötödik éves festőművész szakos hallgatója tart kiállítást január 26-án a Talentum Iskola Szakgimnáziumi épületében.

Kemma.hu

Ollé Dániel vagyok a Pécsi Tudományegyetem ötödik éves festőművész szakos hallgatója, a Tatai Talentum Művészeti Szakgimnázium öregdiákja. Sok szeretettel várok mindenkit ,,A LÁNY" című önálló kiállításomra. A kiállítási anyagot az Erasmus mobilitás alatt Karlsruhe-ban (Németországban), illetve a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program támogatási időszaka alatt készült festményei alkotják. 

Az egy tematikára épülő, olajfestményekből álló sorozat a ,,Tökéletlen formák emlékképei” címet viseli. Festészeti tanulmányai során a legnagyobb hangsúlyt a különböző eljárások, technikák együttes használatára fektette. A kiállított munkáknak sokszorosító grafikai eljárások által létrehozott mintarendszerek alkotják az alapját. A nyomódúcok többszöri nyomtatása és a nyomatok színének variálása sűrű, különböző színekben és árnyalatokban is gazdag absztrakt geometrikus mintarendszert hoz létre, a maga tökéletlen kör formáival. Ezekbe a rendszerekbe igyekszik bele szőni, rá „fektetni” vagy pedig mögé rejteni figuráit. 

A megnyitóra január 26-án, pénteken 17 órától lesz, és február 14-ig lesz látogatható hétköznapokon, tanítási időben. A kiállítást megnyitja Varga Benedek grafikusművész.

Az esemény plakátja
Forrás: Beküldött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában