Testvérkapcsolat

2024.01.28. 10:33

Petőfi nyomait is "kutatták" Erdélyben a dorogi vendégek

A közelmúltban dr. Tittmann János dorogi polgármester vezetésével népes delegáció utazott a város erdélyi testvértelepülésére, a Székelyudvarhely mellett található Felsőboldogfalvára, ahol a látogatók tartalmas programokon vehettek részt – számolt be az utazásról a dorog.hu.

Walczer Patrik

A dorogi vendégek Petőfi-nyomán utaztak el Székelykeresztúrra is, ahol megtekintették a költő életútját bemutató múzeumot. A delegáció fejet hajtott a turulmadaras emlékműnél, megkoszorúzták Petőfi-szobrát, Zsombori Leventével, Felsőboldogfalva polgármesterével együtt. Ezután bejárták Segesvárt, melynek óvárosa világörökségi helyszín. 

A településen található az az épület, amelyben állítólag Vlad Tepes havasalföldi vajda született és akiről Drakula alakját mintázták. A magyar kultúra napja alkalmából az esztergomi Sic Transit Folk Műhely Petőfi 200 címmel adott műsort, a produkcióban közreműködtek a felsőboldogfalvai Fülöp Áron Általános Iskola néptáncosai is. Másnap tradicionális disznóvágás és a parajdi sóbányában tett látogatás színesítette a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában