Művészet

2024.01.30. 11:30

Fiatal tatai festő műveiből nyílt kiállítás egykori iskolájában

A tatai Talentum egykori diákja tért vissza iskolájába, hogy bemutassa festményeit.

Kemma.hu

Ollé Dániel a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán

Forrás: Beküldött

A Tatai Talentum Művészeti Szakgimnázium volt diákja és jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának 5. éves festőművész hallgatójának, Ollé Dánielnek nyílt kiállítása péntek délután Tatán, a Talentum galériájában. A megnyitóra a fiatal festő sok volt osztálytársa, egykori tanára is elment. De szép számmal érkeztek helyi és környékbeli művészetkedvelők is. 

- Ez a kiállítás mondhatnám az első nagyobb önálló kiállításom volt, a környéken pedig az első összességében. Úgy gondolom, hogy a megnyitó rendkívül jó hangulatú volt. Nagyon hálás vagyok a Talentum Iskolának a lehetőségért és izgatottan várom a további közös munkát, mert úgy tűnik, hogy lesz - árulta el a fiatal festő a Kemma.hu-nak. Hozzátette: a kiállítási anyag létrejöttét a Pécsi Tudományegyetem Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó programjának támogatásával hozta létre a Németországi Erasmus tanulmányai alatt. Dániel azt is elárulta, hogy milyen technikával készülnek a művei. 

Különleges technikával készültek a képek
Forrás: Beküldött

- Egyetemi festészeti tanulmányaimban a Talentum Szakgimnázium grafika szakára visszavezethető sokszorosító grafikai eljárásokat ötvözök festészeti gesztusokkal. Nagyméretű rétegelt falemezeken alakítok ki formákat metszőkésekkel vagy felsőmaró géppel, majd ezeket a mintákat présgép segítségével nyomtatom rá a vászonra különböző színekkel, különböző pozíciókban - mutatta büszkén alkotásait Dani. Mint magyarázta: ezek a nyomtatott formák hol sűrűbb, hol ritkább minta rendszereket hoznak létre. 

Az egyik kiállított mű
Forrás: Beküldött

- Az általam fotózott modellek figuráit ezekbe a minta rendszerekbe szövőm bele olajfestmény formájában. A tér további megzavarása érdekében a figurák hol lefedik, hol mögé bújnak a formáknak. Végezetül a nyomtatott formákat további olajrétegekkel egészítem ki, leggyakrabban a körök színes kontúrokat kapnak, vagy éppen egy gumimatracot alakítok ki. Szándékom, hogy egy emlékképszerű megjelenést hozzak létre festményeimmel, melyek egy kellemes, vidám hangulatot sugároznak - tette hozzá a művész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában