Déryné program

2024.01.28. 07:41

Bábszínházi élmény ovisoknak

Elindult a Déryné Program keretében a Vitéz László alprogram, amelynek célja a színházi kultúra elérhetővé tétele az ország minden szegletében az óvodás korosztály számára - közölte a szervezet.

Kemma.hu

A Vitéz László alprogram célja, hogy komplex művészeti tevékenységeken keresztül bevezesse a bábszínházi élményt az ország valamennyi óvodájába - áll a közleményben. A kétszer 45 perces foglalkozás első felében drámajátékok, táncház és bábelőadás, míg a második részében kézműves alkotómunka zajlik.

A Kis Domonkos Márk által vezetett, 2020-ban indult Déryné Program szervezői szerint a kulturális élmények mindenki számára elérhetők és fontosak, függetlenül lakóhelytől, életkortól vagy gazdasági háttértől. A művészeti érdeklődés felkeltése és a színházi nevelés már a legfiatalabb korban kezdődik, erre fókuszál a Vitéz László alprogram - áll a közleményben. Mint írják, az alprogram díjmentesen juttat el óvodákba játékos színházi foglalkozásokkal kiegészített bábelőadásokat. A témanapok középpontjában a magyar népmesék és eredetmondák állnak. Az előadásokat mozgásos játékok, drámapedagógiai és kézműves foglalkozások egészítik ki.

A Vitéz László alprogram közép- és nagycsoportos korú gyermekeknek szól, és nagy hangsúlyt fektet a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek bevonására. A Vitéz László alprogramról további információ a Déryné Program weboldalán érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában