Jubileum

2024.01.31. 11:30

20 éve alakult a lovas színház Komáromban, különleges meglepetéssel készülnek

A Magyar Lovas Színház fennállásának 20. évfordulója alkalmából szeretnék kifejezni hálájukat a nézőiknek és támogatóiknak.

Kemma.hu

2024-es színházi évadban Petőfi Sándor művéből készült örökzöld daljátékot, a János vitézt láthatja a közönség. Kukorica Jancsi, a magyar irodalom örökkön elő figurája. Tanúbizonyságot ad a hűségről, a vitézségről, a lelki nagyságról és a legfontosabb dologról, a hazaszeretetről. A két felvonásos daljátékot látványos lovas jelenetekkel mutatják be a közönség számára.

A János vitéz című darab a 2024-es színházi évad teljesen új rendezéssel és szereposztással, valamint újonnan megálmodott díszletezéssel megtekinthető premier előadása. A kérdés a végére azért megmarad, vajon úgy fejeződik e be a történet, ahogy az iskolában megtanultuk? Erre ad választ a Magyar Lovas Színház Komárom produkciója.

A darabban a komáromi Magyar Lovas Színház társulatának tagjai, a színház tánckara, lovasai és statisztái és a Cortina Színitanoda növendékei szerepelnek. Rendező: Zayzon Csaba. A bemutató Komárom Város napján, április 26-án lesz. Az előadások időpontjai: április 26. 27., 28., 18 óra.

A Magyar Lovas Színház honlapján azt írja: az elmúlt két évtized során elkötelezetten dolgoztak azon, hogy magas színvonalú, emlékezetes előadásokkal gazdagítsák színházuk kulturális palettáját. A jubileumi évben szeretnék kifejezni hálájukat a nézőiknek és támogatóiknak, így a közönség által legkedveltebb előadásokkal készülnek.

A lovas színház mára Magyarország, sőt talán a világ egyetlen olyan kőszínháza, mely saját épülettel, lóállománnyal és állandó társulattal rendelkezik és lovas színházként működik, új műfajt teremtve ezzel a színháztörténet írás számára. Komárom egyik legnagyobb turisztikai vonzerejének mondják magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában