Óra

2023.12.07. 11:00

Író tartott interaktív irodalomórát Esztergomban

A világfa kilenc ága című könyve alapján tartott december 6-án interaktív irodalomórát Esztergomban Viola Szandra író. A Babits Mihály Iskolában a 6. osztályos tanulóknak adatott meg az a szerencse, hogy a kötet témája, a varázslók, boszorkányok, lidércek, illetve a Harry Potter-könyvek világát idéző témájában elmerüljenek.

Pöltl Zoltán

A főhős kamaszlány Lichtenberg Hajnal kalandjai elevenedtek meg Viola Szandra író esztergomi szereplésekor, midőn a Babits Mihály Iskolában interaktív irodalomórát tartott a hatodikos gyerekeknek. Az esztergomi Babits Mihály Emlékház munkatársaival együttműködő szerző a Világfáról híres Piilscsuda településre kalauzolta el a kiskamaszokat, hogy ott különféle feladatok és felolvasás mentén ismerjék meg a történetet. 

A regényben a modern kamaszok és az ősi mitológia világa keveredik, a történetben pedig a főhősnek pedig meg kell mentenie a megbetegedett Világfát. Az író a könyvről elmondta, a kötet célja a természetvédelemre való figyelemfelkeltés és az olvasás megszerettetése volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában