Modell

2023.12.05. 09:32

7 órán át ült modellt a fiataloknak a híres lábatlani festőművész

Ülő festőt festettek a jövő reménységei Lábatlanon.

Fenyvesi Károly

Hét órán át volt modell A. Bak Péter festőművész

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A városban él és alkot, 74. életévében járó A. Bak Péter festőművész. Több festő- és képzőművész egyesület alapítója, tagja, a helyi nyári művésztelep ötletgazdája, szervezője, vezetője. Mint elmondta, sohasem hitte volna, hogy egyszer modell lesz. Ez most megtörtént. A neszmélyi Launai Miklós Református Iskolában festették, rajzolták őt az intézmény érettségi utáni egyéves szakmai képzésén részt vevő hallgatói. Tizenöt perces szünetekkel, hét órán át volt a reménybeli művészek érdeklődő tekintetének középpontjában az iskola rajztermeiben. Ülő alakos látványát a fiatalok először akvarellel, majd pasztell krétával varázsolták papírra.

A. Bak Péter új tapasztalatairól elmondta, hogy nagyon fárasztó modellkedni, nehéz egy pontra bámulva mozdulatlanul ülni. Megfogta az a gondolat, hogy idős alkotóként részese lehetett a jövő nemzedékének képzésének. Ettől egy kicsit meg is hatódott. Arra gondolt, hogy emlékezete most már biztosan tovább él az ifjabb nemzedék egy csoportjában. Jól esett számára, hogy a fiúk és lányok nagyon udvariasan kérdezték a rövid beszélgetések során. A festőművész nagyon jó szívvel emlékezik váratlanul jött, talán kuriózumnak számító modellkedésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában