Kiállítás

2023.11.06. 10:03

Pszichológiai utazásról szóló festmények a Duna Múzeum galériájában

Alkudozó lelkek címmel nyílt meg Bagala Orsolya festő kiállítása az esztergomi Duna Múzeum Európai Közép Galériájában. A november 3-ai megnyitón a közönség nemcsak hagyományos olaj- és vízfestményeket láthatott, de nagyon sokféle méretű kompozíciók között több olyat is megcsodálhatott, melyek – vélhetően – a környezetvédelem jegyében, újrahasznosított papírokon megjelenő alkotások voltak.

Kemma.hu

Az Alkudozó lelkek című kiállítás december 31-éig lesz látható Esztergomban

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Az 1976-os születésű alkotó, aki 18 éves kora óta él Dániában, egy kifejezetten extrém kiállítási anyaggal érkezett Esztergomba. A megnyitón Brassai Gabriella, a galéria vezetője konferálta fel Ságvári Zita művészettörténészt, aki Bagala Orsolya sajátságos képi világára bepillantást engedő kiállítást méltatta. 

A Koppenhágai Dán Királyi Képzőművészeti Akadémián végzett művészről és most Esztergomban látható képeiről többek között elhangzott, hogy „Bagala Orsolya képei konstans kutatásai annak, hogy mi voltál, mi vagy és mi lehetsz.” A méltató hozzátette: „A festészet számára egy megható és magával ragadó pszichológiai utazás eszköze. Megfestett képzeletbeli karakterei olyan lehetséges személyiségek festészeti megfogalmazásai, amelyeket magára ölthet, és amelyeket levethet, amelyeket beépíthet és amelyeket a fejlődés során hátrahagyhat.” 

Bagala Orsolya sajátságos képi világába enged bepillantást Fotó: P. O. Z. / Forrás:  24 Óra

Az Alkudozó lelkek című kiállítás év végéig várja a közönséget az esztergomi Duna Múzeumban. A tárlatot és az alkotót méltató beszédet a jövő héten bontjuk ki részletesebben a 24 Óra hasábjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában