Zenés délután

2023.11.29. 18:54

Népdalok szóltak a komáromi kisfarsangon

Kisfarsangi zenés délutánra várták népdalokat kedvelőket a Szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házba. A házigazda a Duna Népdalkör és a Napraforgó Citerazenekar volt, amelyek szintén készültek műsorral a programra.

Körtvélyfáy Dina

Egymást váltották a csoportok a színpadon

Forrás: komarom.hu

Bedecs Ilona, a népdalkör vezetője elmondta, a hagyományok szerint három farsang létezett. A sokak által ismert, jelmezes mulatság télen volt, ezt követte a húsvét utáni zöld farsang, illetve a kisfarsang, ami Szent Mihály napjától Katalin napjáig tartott. Ilyenkor jutott idő újra a kikapcsolódásra, mulatozásra a nagy mezőgazdasági munkák végeztével. Ezt a hagyományt idézték fel Szőnyben.

Több csoportot is vendégül láttak, eljött hozzájuk a Tatabányai Bányász Dalkör, és a Dunaalmási Vadvirág Dalkör, a Szímői Rozmaring Népdalkör és Citeraegyüttes. A Nagykéri Éneklő Csoportot is meginvitálták, de mivel a dalkör tagjai nagyon idősek, már nem tudták vállalni az utazást. A tatabányaiakkal és a szímőiekkel szintén régen találkoztak a szőnyiek, így nagyon örültek, hogy elfogadták meghívásukat. A dunaalmásiakkal körülbelül két-három éve fűzték szorosabbra kapcsolatukat.

Bedecs Ilona azt is elmondta, az év végén sem marad népdal nélkül közönségük. A Duna Népdalkör és a Napraforgó Citerazenekar december 3-án Oroszlányban lép fel, 17-én pedig az adventi népdalkör találkozóra utaznak el Vecsésre. Szőnyben legközelebb december 15-én állnak színpadra, a város karácsonyváró ünnepsége alkalmából. 



 



 



 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában