Csapó!

2023.10.21. 17:00

Szerb televízió forgatott Komáromban: a szőnyi huszárok miatt érkeztek a városba

Szerb televízió is felfigyelt a komáromi huszárokra, ezért filmet forgattak a Szőnyi Lovas Sportegyesületnél. Az RTS televízió három folyóról, a Nílusról, az Amazonasról és a Dunáról készít filmet.

Körtvélyfáy Dina

A tervek szerint január végén kerül adásba a film

Forrás: Beküldött

A Dunáról szólót Magyarországon forgatják, ezért szerettek volna huszárokat is bemutatni. A sümegi hagyományőrzők ajánlották a szőnyieket a figyelmükbe, hiszen a Duna mentén az egyetlen olyan csapat, amely kimondotta a huszár hagyományokkal foglalkoznak.

A forgatás során huszár karüsszel bemutatót tartottak a televíziónak, majd vívtak is. A forgatáson Schmelcz Márk, Bányóczky Imre, Schmelcz Viki és Bibók Peti működtek közre. A forgatás során egy 1848-as zászló alapján készült, több mint ötvenéves replikát is használhattak, amelyet a Komáromi Klapka György Múzeum bocsátott a rendelkezésükre. A film a tervek szerint január 25-én kerül adásba.

A szőnyi huszárok szinte minden városi megemlékezése részt vesznek, ez nem lesz másképp az október 23-i főhajtásokon sem, amelyeken szintén tiszteletüket teszik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában