Fotópályázat

2023.10.20. 08:54

Portrékat zsűriztek a bajnai közösségi házban

Október 19-én, szerdán a bajnai közösségi házban nyílt kiállítás a községi könyvtár és az önkormányzat által meghirdetett fotópályázat legszebb pályaműveiből, ahol oklevelekkel köszönték meg a jelentkezők munkáit.

Walczer Patrik

Józsa Alex, Bagó Natália, Pósa Andrea és Pallagi Tibor a kiállításmegnyitón

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Pallagi Tibor, Bajna polgármestere a köszöntőt és a résztvevők méltatását követően elmondta, hogy immár hetedik alkalommal hirdették meg a pályázatot, melynek idén a "Ki minek gondol, az vagyok annak" volt a mottója. Az első néhány alkalommal Erdősné Csík Katalin korábbi könyvtáros, az utóbbi években pedig Pósa Andrea, közművelődési szakember, a könyvtár jelenlegi vezetője vette át a szervezési feladatokat.

Az idei évben portréfelvételeket vártak az érdeklődőktől, összesen tizenketten jelentkeztek a felhívásra, a helyiek mellett a környékbeli településekről is voltak pályázók. A pályaműveket az esküvők megörökítésével is foglalkozó ismert fotográfus, Józsa Alex szakmai szempontok és a mottó alapján bírálta el, aki elmondta, hogy a jelentkezők átlagban öt-hat képet küldtek be, közülük a legjobbak kaptak helyet a kiállításon.

Az első három helyezett díjazásban is részesültek, akik Pallagi Tibortól, Pósa Andreától és Józsa Alextől vehették át a jutalmukat. Mónos Erika különdíjat kapott, harmadik helyen Bors Gyula, a másodikon Szabó János végzett, a győztes pedig Bagó Natália lett, aki középső fiának, Koppánynak a Ladájában örökítette meg a volán mögött ülő első unokáját, Kartalt. Ezzel a hangulatos felvétellel érdemelte ki a vándorserleget, továbbá a neki járó idei trófeát. A legfiatalabb induló Borka Borostyán volt, aki telefonnal fényképezte le a családtagjuknak számító házi kedvencüket. Egyúttal Pallagi Tibor azt is bejelentette, hogy a jövő évi pályázat témája az „Elkapott és ellesett pillanatok” lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában