Dallamok

2023.10.23. 21:06

Operettet, musicalt is hozott magával Dolhai Attila Komáromba

Nagy sikert aratott Dolhai Attila zenés estje a komáromi Jókai moziban. Az operettszínház egykori Rómeója musical és operettslágerekkel, valamint saját szerzeményekkel is megörvendeztette a népes közönséget.

Körtvélyfáy Dina

Dolhai Attila számára az Operettszínház a fix pont

Fotó: Kallus György

Dolhai Attila hosszú évek óta az operettszínház társulatának tagja, musicalekben és operettekben is színpadra lépett. Jól ismeri a szomszédos Észak-Komáromban született operettkirály, Lehár Ferenc munkásságát is. Játszott A víg özvegy című darabjában is, de kedvenc Lehár-dala a Vágyom egy nő után, amelyről Homonnay Zsolt kollégájával a közelmúltban megállapították, bár a szövege tömör, mégis rendkívül kifejező áriának tartják, ami mindent elmond. 

– Mindannyian büszkék lehetünk, hogy van Lehár Ferencünk, Kálmán Imrénk, Lévay Szilveszterünk, vagy éppen Szomor Györgyünk – fogalmazott Dolhai Attila. – Utóbbi szerezte a Monte Cristo grófja előadásunk zenéjét, amelynek nagy sikere van színházunkban. 

Pályafutása

Ahogy a Wikipédia írja, a zene iránti rajongása már fiatalkorában megmutatkozott. A Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán tanult ének-hittan szakon. 2000-ben játszott az Elisabeth című musicalben a Miskolci Nemzeti Színházban, így ismerte meg Kerényi Miklós Gábort, az ő javaslatára 2001-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Másodéves korában megkapta a Mozart! című musical címszerepét a Budapesti Operettszínházban, ahol azóta is játszik. 2005-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Kerényi Imre osztályában. 

Az operettek mellett a musicaldalokat sem felejtette otthon. Az egykor rendkívül népszerű Rómeó és Júlia musicalből is hozott részleteket, amelyben ő alakította Rómeót, míg partnere Szinetár Dóra volt, aki nemrégiben szintén fellépett Komáromban, az idősek napi ünnepségen. 
Dolhai Attila azt is elárulta, a mai napig szívesen emlékezik vissza ezekre az időkre, de az Omega Csillagok útján koncertsorozatban közösen énekelnek, felidézve a régi emlékeket. Bár minden nap nem beszélnek, de kölcsönös megbecsüléssel viseltetnek egymás iránt, hiszen nagyon szerettek együtt dolgozni. 

Megkérdeztük tőle azt is, volt-e már közös projektje a komáromi Magyarock Dalszínházzal, vagy éppen a lovas színházzal. Azt válaszolta, sajnos eddig még erre nem nyílt lehetősége, utóbbi helyszínen talán azért sem, mert nemhogy vágtatva, még lépésben sem merne felmenni egy színpadra. A komáromi erődben viszont lépett már fel évekkel ezelőtt. Hangsúlyozta, reméli, hogy minél előbb újra megfordulhat majd Komáromban. 
Az operettszínház számára a fix pont, itt találkozhat vele legtöbbször a közönség, de sokat lép fel az ország többi pontján is. Legközelebb Szombathelyen, majd Keszthelyen énekel, utóbbi helyszínre pedig Luca lánya is elkíséri, vendége pedig Vágó Bernadett színésznő lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában