Szépkorúak ünnepe

2023.10.18. 12:31

Fergeteges hangulatú műsorral készültek a leányvári nyugdíjasoknak

A minap remek hangulatú műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötték a községben élő szépkorúakat a leányvári Farkas János Művelődési Házban, akik ráadásul a településről készült imázsfilmet is megtekinthették.

Walczer Patrik

Fári Csaba vette át Romanek Etelkától a pendrive-ot

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A rendezvényen először Fári-Nagy Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal egyik munkatársa elszavalta Aranyosi Ervin: A suszter fiatalsága című versét. Fári Csaba polgármester beszédében kiemelte: az ünnepeltek élettapasztalata messze felülmúlja gondolatait a világról, mégis reméli, hogy méltó köszöntője lehetett e jeles napnak.

A község vezetője az idősek napi ünnepségen mindig külön, név szerint szokta köszönteni Leányvár legidősebb lakosait, akiket idén is ajándékokkal leptek meg. Jó egészséget kívánt a 92 éves Klotz Konrádné, a 91 éves Erdély Jánosné, a 90 éves Pápay Sándorné és a szintén 90 éves Rákó György számára is. Egyúttal felidézte, hogy örömére szolgált, hogy szeptember 11-én köszönthette Esztergomban a 100 éves Kővári Györgyné Arankát, aki korábban hosszú időn keresztül Leányváron élt

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte: örömmel tekint a szépkorúakra, akik évről évre mindig jó kedvvel és hangulatban vesznek részt az idősek napján. Egyúttal azt kívánta a nyugdíjasoknak, hogy az elkövetkező esztendőkben is jó egészségnek örvendjenek.

Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke ismertette, hogy a Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat megyei identitás programja keretében jött létre és melynek egyik epizódja éppen Leányvárt, illetve a község értékeit, jelenét és múltját mutatja be. Ezt követően átadta az imázsfilmet tartalmazó pendrive-ot Fári Csabának.

Az ünnepség további részében az óvodások és az iskolások, majd a Leányvári Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport, illetve a Leányvári Német Nemzetiségi Dalkör lépett színpadra. Végül a vacsora előtt Sax Norbert harmonikajátékát hallgatták meg a jelenlévők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában