XV. Őszi tárlat

2023.10.20. 19:38

A Ballagó idő a "Maradok itt ez őszidőben" fődíjas alkotása +fotók

Megnyitották a XV. Őszi tárlatot Tatabányán, a Kortárs Galériában és a Tatabányai Múzeumban.

Kemma.hu

A kiállítás fődíját Tarjáni Antal vehette át Szücsné Posztovics Ilonától

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Dallos István gondolatartista köszöntötte házigazdaként a Tatabánya Alkotó Művészeiért Közalapítvány tizenötödik alkalommal megszervezett programján a látogatókat. Az Őszi tárlatra beérkezett alkotók számára ezúttal is a Kortárs Galéria és a Tatabányai Múzeum adott lehetőséget a bemutatkozásra. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntője után Wehner Tibor művészettörténész szólt az Őszi tárlatok múltjáról, s jövőjéről. Az idei kiállítás témája Kassák Lajos Novemberi este című versének egy sora: „Ki itt maradok ez őszidőben“. Ehhez a gondolatisághoz kapcsolódhattak a pályázók. A kiálításon 56 képzőművészeti alkotás és 31 fotó látható. 

Díjakat is átadtak. A Tatabánya Alkotó Művészeiért Közalapítvány fődíját Tarjáni Antal Múlt idő 3. Ballagó idő című fotója kapta. Az alapítvány különdíját vehette át Gerber Pál Táj nővel című alkotása.  A Kortárs galéria díjazottja Kovács Valéria lett Életsiratók I. című képével. A Bánhidai Kisgaléria Lang Ágnes Úton, útfélen I. címá gotóját emelte ki. Az Agora Folyosógalériájának díját nyerte Sipos Zoltán Cím nélkül 2. digitális fotójával. A Bánhidai Alkotó Ház pedig Tomecz Dániel Autumnsnapshot című képéval nyert díjat, azaz lehetőséget a bemutatkozásra. 

Az Őszi tárlat november 18-ig látogatható az Agorában és a Tatabányai Múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában