Kiállítás

2023.09.20. 17:00

Lelke vezeti az ecsetet alkotás közben a festészet komáromi szerelmesének

Életem képei címmel Németh Anna (AnaSu) alkotásiból nyílt kiállítás a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Kemma.hu

Németh Annával a könyvtár munkatársa, Turi Miklós beszélgetett

Az alkotó nagyapjától és apjától örökölte a festészet szeretetét. Mint bemutatkozásában olvasható, különféle technikákkal kísérletezik, imádja a színek és a textúrák találkozását. Gyorsan dolgozik, hirtelen mozdulatokkal. Az inspirációt a minden napos hatások, az emberi kapcsolatok jelentik számára.

Szeretne elmerülni a stílusirányzatok fejlődéstörténetében, kísérletezik a fényképezéssel és a grafikai megoldások keresésével, de a digitális művészet ugyancsak érdekli. A munkái spontán ihletésűek, mindegyik más hangulatú, ahogy ő fogalmaz, a lelke vezeti az ecsetet. Kedvenc technikája jelenleg az akril és az akvarell, de különösen a ceruzát és a pasztellt szereti. Tervei közt szerepel, hogy a festészetet a fotózással vegyítse, ez utóbbi ugyanis szintén nagyon közel áll a szívéhez.

A művészet számára megfoghatatlan dolog, ami gyönyörködteti a szemet, simogatja a lelket, de lehet megrázó, felkavaró is, erről pedig mindenki maga dönt, hogy fogja fel, ugyanúgy, ahogy az életet is. Hozzátette, a festészetben számára nincs feszültség, egyfajta terápiás hatása is van rá nézve. Ha egy paca nem tetszik neki, kitalálja, hogyan legyen mégis szép a szemnek, ha egy alkotás nem sikerül, újabb vásznat vesz elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában