Előadás

2023.09.10. 18:00

A szabadság és az emberség hőse is megelevenedett Petőfiként Esztergomban

Vasárnap, a Duna partin városban folytatódott a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás országjáró körútja.

Kemma.hu

Szabadság, szerelem - Petőfi 200 előadás volt Esztergomban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az érdeklődők a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében a Dobó Katalin Gimnáziumban tekinthették meg a „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjjal elismert produkciót. A jelenlévők elsőként megtekintették Demeter Szilárdnak, a Petőfi 200 emlékév vezetőjének köszöntő szavait, majd Steindl Balázs, Esztergom alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki úgy fogalmazott: Petőfi Sándor nemcsak a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, hanem a szabadság és az emberség hőse is volt. 

Ezután elhangzott, hogy a darab szövegkönyvét Petőfi Sándor, Szendrey Júlia és Ady Endre műveinek felhasználásával Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója írta, az előadást pedig Káel Csaba rendezte. Berettyán Nándor Petőfi Sándort, míg Katona Kinga Szendrey Júliát keltette életre, a narrátor Szabó Sebestyén László volt. A műsorban kilenc könnyűzenei versfeldolgozás hangzott el, és a zenés-táncos produkciók között számos érdekességet megtudhattuk a költő és felesége viszonyáról is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában