Oázis

2023.07.23. 07:57

Szabaduló versek Gutenberg „börtönéből” a Csónakázó-tónál

A Vértes Agorája ismét jelentkezik igényes (könnyű)zenei sorozatával. A Könnyű neked…elnevezésű mezítlábas, fűben ülős, fiatalos nyári szórakoztató program helyszíne Tatabánya oázisa, a Csónakázó-tó.

Kemma.hu

Elsőként az Eleven Költők Társasága (EKT) önmagát összművészeti alkotóműhelyként meghatározó zenei produkció lép színpadra július 26-án, szerdán 18 órától, akik kortárs költők verseiből sajátos stílusjegyekkel, korszerű hangszereléssel kialakított igényes popzenét játszanak. Számos fesztiválon adtak már koncertet, népszerűsítették a KMI 12 program költőit és ezáltal a kortárs magyar lírát. 

A zene mellett dalaikhoz, sajátos látványvilágú klipeket, versfilmeket is készítenek. Versfilm alkotásaikért 2021-ben alkotóműhelyként Bujtor István különdíjban, a Kaleidoszkóp fesztiválon zenei különdíjban és versfilm kategóriában fődíjban is részesültek. 2022-ben a Bujtor István Filmfesztiválon versfilm kategóriában különdíjat kaptak a Családregény című alkotásuk vizuális világáért.

A nemrég elhunyt Kányádi Sándor sokat hangoztatott véleményét osztja az együttes is: olykor ki kell szabadítani a verset Gutenberg "börtönéből", hogy a zene szárnyain újra mindenkihez elérhessen. A zenekar tagjai: Keleti András (Budapest Bár, Colorstar), Kohánszky Roy (Roy és Ádám, Roy Galeri) és Máté Szabolcs (Colorstar).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában