Tárlat

2023.06.28. 12:00

Kiállítással tért vissza Komáromba az egykori petőfis diák, Fehér János

A komáromi Generációk Háza adott otthont Fehér János tatabányai fotós „Visszatekintő” című tárlatának. A nemrég átadott intézmény vezetője, Hajnal Dóra után dr. Molnár Attila, Komárom város polgármestere köszöntötte a közönséget, és a kiállítót. Régi ismerősként köszöntötte Fehér János fotóst, aki egykori petőfis diákként a városban koptatta az iskolapadot.

V. K.

Kancz Csaba, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Fehér János és MOlnár Attila a kiállításon

Forrás: Kemma.hu

Fotó: V. K.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a márkushegyi bányásztragédia után szinte napra pontosan negyven évvel nyílik meg ez a kiállítás, ahol a képeken nem elkeseredett, hanem mosolygós bányászokat láthatunk. Ez az életöröm sugárzik a falon függő képekről.

Visszatekintő – ez a kiállítás címe, de nemcsak arról szól, hogy a fotós összegezni próbálja eddig tevékenységét, hanem arról is, hogy a fotókon azóta immár eltávozott emberek portréi is megtalálhatók – tudtuk meg a Veér Károly publicista által vezetett tárlatvezetésen.

Fehér János elmondta, hogy a három fő témát felölelő anyag – bányászportrék, a tűzoltók hősies munkája, valamint erdélyi képek – szereplőit nemcsak egyszerűen lefotózta, hanem mindenkivel külön-külön személyes kapcsolatba is lépett, melyből számos hosszú távú ismeretség, barátság is született. Ő csak így, szeretetből, megbecsülésből, egymás elfogadása segítségével tud képeket alkotni.

A rendhagyó megnyitó végén dr. Kancz Csaba főispán mondott pohárköszöntőt, megköszönve Fehér János, és a helyet adó intézmény munkáját. A kiállítás július 7.-ig tekinthető meg Komáromban, a Generációk Házában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában